Belgian Single Malt

Horum omnium fortissimi sunt Belgae - Julius Caesar

The Belgian Owl is het geesteskind van Etienne Bouillon en produceert whisky sinds 2004. Het aanbod is relatief beperkt maar laat je wel de evolutie van spirit tot volwassen whisky (zelfs single cask van 74° ABV) ontdekken.

Identeitskaart

  • The Owl Distillery
  • BelgiĆ«
  • Single malt 3 jaar oud
  • 46% alcohol

Proefnotities

Uiterlijk: Een jonge whisky afkomstig uit first-fill bourbonvaten met een bleke strogelekleur.

Aroma: De eerste indruk op de neus is letterlijk en figuurlijk prikkelend. De scherpte van gember en chilipeper schudden je wakker, gevolgd door vanille-ijs met geraspte kokos en wat verse vijgen of dadels.

Met water wordt de zoetheid van botersnoepjes (babelutten) in balans gebracht door frisse toetsen van citroenzeste.

Smaak: Op de tong krijg je een combinatie van granen met vanille, kokosnoot, banaan en misschien zelfs rum-rozijnen. En dan terug de kruidigheid van chilipepers. Enig minpuntje: naar het einde toe duikt er een zweem van nat karton op.

Finish: Een relatief lange drogende finish waar de vanille en gember terugkeren.



Jong en 100% puur Belgisch geweld dat zeker kan wedijveren met zijn Schotse grote broertjes. Het ideale gezelschap op een warme zomeravond.

Dit is een whisky met veel potentieel. Ik ben nu al benieuwd naar de adolescente versie. Deze peuter kost je echter wel rond de €45 voor een flesje van 50cl. Niet bepaald goedkoop voor een jonge (weliswaar Belgische) whisky.

Reacties