Big Peat's Islay Sour


Big Peat's Islay Sour

Pete ontdekt een verkleedkoffer
Whisky Sour is één van de langst meedraaiende cocktails uit het circuit. Het recept verscheen reeds in het allereerste gepubliceerde cocktailboek The Bon Vivant’s Companion or How to Mix Drinks (1862).

De geschiedenis van de Whisky Sour kan waarschijnlijk teruggebracht worden naar de roemrijke zeevaartperiode van de British Navy in de 18e eeuw. Toen werd reeds rum of gin gemengd met citrussap om het langer te bewaren én de bemanning van scheurbuik te vrijwaren. Vitamine C was en is immers nog steeds de beste remedie hiertegen.

Ingrediënten

Veel heb je niet nodig!

  • 5 cl Big Peat whisky
  • 2 cl vers limoensap
  • 2 cl esdoornsiroop (maple syrup)
  • 4 - 5 verse muntblaadjes

Bereiding

Pers het sap van één à twee limoenen. Meet 2 cl af en doe dit in de cocktailshaker samen met 2 cl esdoornsiroop. Voeg nog 5 cl Big Peat whisky toe, 2 of 3 verse gescheurde muntblaadjes en een handvol gecrushed ijs.

Shake en zeef alvorens de cocktail te serveren in een klassiek cocktailglas. Garneer eventueel met een vers blaadje munt.

Big Peat Islay Sour
Een heerlijke Whisky Sour met Big Peat

Reacties