Lord Elcho

Kruidige klasseblend met een zilveren randje
Lord Elcho is een gloednieuwe blend van Wemyss Malts met minimum 40% malt whisky. Hij wordt op de markt gebracht zonder leeftijdsaanduiding. Deze blend komt in het assortiment naast een 15-jarige blend met dezelfde naam te staan.

Hij is vernoemd naar de oudste zoon van de Vijfde Graaf van Wemyss. David Elcho was een medestander van Bonnie Prince Charlie tijdens de Jacobitische opstand van 1745. Hij werd na de beslissende slag bij Culloden verbannen naar Frankrijk en zette nooit nog een voet op Schotse grond.



Identiteitskaart

  • Lord Elcho
  • Wemyss Malts
  • Blended whisky
  • 40% alcohol

Proefnotities

Kleur: Nat stro, goud.

Neus: Initieel veel frisse aroma’s. Pompelmoes en gember. Zachte botercake, fruitige toetsen van druiven en meloen. Met water wordt hij wat kruidiger. Peper en jeneverbes, gesuikerde popcorn, citroenmeringue, mentholsnoepjes (kleine zoete groene kegeltjes).

Smaak: Fudge (karamel) met gekonfijte gember en wijngommetjes. Na verloop van tijd evolueert hij naar droge eikentannines. Met een paar druppeltjes water wordt een extra dimensie toegevoegd. Meer eik en vanille, honing en een tikkeltje kruidig. Anijszaad en eucalyptus.

Finish: Droog en kruidig. Peper en gehakte noten. Een medium lange afdronk met een licht metalige toets.


Dit is een blend zoals een blend hoort te zijn. Aangenaam zacht, kruidig en hij drinkt lekker weg. Hij kaapte niet voor niets een Silver Medal weg op de San Francisco World Spirits Competition 2014.

Prijs-kwaliteitsverhouding zit goed, zéér goed zelfs, vergeleken met de modale supermarktblends uit dezelfde prijsklasse. Reken op ongeveer € 32 voor een fles. Gespecialiseerde drankenzaken zijn je beste kans (of online). Oh ja, vaderdag komt eraan…

Het geproefde sample werd ter beschikking gesteld door Wemyss Malts voor een Tweet Tasting van The Whisky Wire (#WemysTT3).

Reacties