Wemyss Malts Merchant's Mahogany Chest 1991 Glen Scotia

Chinees restaurant in koloniale stijl
Campbeltown was in het Victoriaanse tijdperk het kloppende hart van de whiskyindustrie. Ooit waren er meer dan dertig distilleerderijen actief. Vandaag de dag zijn dat er nog slechts drie: Glen Scotia, Springbank en Glengyle.

Wemyss Malts geeft elke single cask een naam mee die hint naar de karakteristieke aroma’s. Deze 1991 Glen Scotia staat omschreven als "This butt is reminiscent of a sea merchant’s chest full of rich dried fruits".




Identiteitskaart

  • Glen Scotia Distillery, Campbeltown (Campbeltown)
  • Gebotteld door Wemyss Malts
  • 1991 Vintage
  • 46% alcohol
  • Non chill-filtered
  • Natuurlijke kleur

Proefnotities

Kleur: De naam van de fles zegt alles. Dit sherrybeest heeft een rijke mahoniekleur.

Neus: Rozijnen en druiven nemen het voortouw. Boenwas voor meubelen en leder. En veel, heel veel, zoete zondes: karamel, grappa, dadels en pralinevulling. Gestoofde appel met suiker, overgoten met een scheutje koffie.
Met water creeër je een dessertje met bresiliennenootjes en karamelsaus. Een zweem van muskparfum.

Smaak: Rozijnen en sinaasappel. Hij doet wat vlezig aan. Ik zou zelfs durven zeggen pekingeend of canard à l’orange. Zware sherryinvloeden.
Met water wordt hij meer olie-achtig. Ik merk zelfs wat solfer op. Koffie met een scheutje karamel en pruimen die iets te rijp zijn.

Finish: Lange afdronk op donkere chocolade met sinaasappel. Lichte solfer en pijptabak. Een snuifje peper en het leder dat terugkomt.


Om duimen en vingers bij af te likken noemt men zoiets. Veel en zware sherryinvloeden maken dit een perfecte after-dinner whisky. Om rustig van te genieten in aangenaam gezelschap. Of om extra te genieten van de stilte eens het volk vertrokken is.

Hij kost € 129 in gespecialiseerde drankenzaken.

Het geproefde sample werd ter beschikking gesteld door Wemyss Malts voor een Tweet Tasting van The Whisky Wire (#WemysTT3).

Reacties