Nieuws: Jura 1984 eert George Orwell

#NothingIsWhatItSeems

Jura brengt momenteel hulde aan George Orwells dystopische klassieker 1984. Alle communicatiekanalen van het merk werden de afgelopen dagen gekaapt en gecensureerd door De Partij. Een groepje journalisten en professionele whiskyschrijvers werden op 13 november uigenodigd om Het Verzet te ontsluieren en kennis te maken met de nieuwe whisky van Whyte & Mackay.


Een nieuwe Vintage


Veel weten we nog niet over dit eerbetoon. Alles was tot gisteren in een dikke sluier van mist gehuld. Pas nu komen beetje bij beetje details vrij over de nieuwe #jura1984.

Het wordt een 30 jaar oude whisky, gebotteld op 44% ABV. Hij rijpte gedurende 22 jaar in bourbon vaten van Jim Beam, werd dan overgeheveld naar Matusalemvaten van Gonzales Byass voor 6 jaar. Tenslotte kreeg de whisky nog een finish op zoete Amoroso Oloroso sherryvaten.

De whisky is gelimiteerd op 1984 flessen (puur toevel) en kost £750 (€950).Proefnotities van Chapman & Gorm


Neus: Gedroogde sinaasappel, hartig, leder. Cacao en maritieme tonen. Subtiel maar toch rijk. d

Smaak: Zoutig, veel sherry. zoet en zoute start. Een tikje aardse rook (zeer subtiel) en veel hartige toetsen. Verrassend drinkbaar.

Finish: zure en droge afdronk met uitstekende oudere smaakelementen en droge sherrynoten.afbeeldingen: Jura Whisky en Steve Booker

Reacties