Nieuws: Highland Park Odin eindelijk onder de mensen

Alvader komt aan in Midgard
Met de komst van Odin sluit Highland Park de Walhalla collectie af. Vier whisky’s die het Noorse erfgoed van Orkney belichamen. Odin, heerser van Asgard, vervoegt de machtige Thor, de gedaanteveranderende Loki en de prachtige Freya.

De Walhalla collectie probeert om de persoonlijkheid van elke god in een fles te vatten. Odin heeft met een alcoholgehalte van 55.8% een krachtige punch, maar vindt toch nog de balans tussen de god zelf en Highland Park’s kenmerkende stijl. Deze mix resulteert in een rijke en onmiskenbaar krachtige 16 jaar oude single malt whisky.


Identiteitskaart

  • Highland Park Walhalla collectie Odin
  • 16 jaar oud
  • 55.8% ABV
  • 17.000 flessen
  • £180 / €250

Officiƫle proefnotities van Highland Park


Kleur: Heldere zonnestralen. Met zijn natuurlijke kleur is deze whisky een prachtige voorstelling van Odins aparte en krachtige karakter.

Neus: Een intense whisky met krachtige kruiden in de neus. Kaneelschors en nootmuskaat stijgen op uit Odins geest. Achter de kruiden schuilen geroosterde walnoten en pulserende explosies van rook. Odin is een dreigende figuur en deze whisky is niet anders.

Smaak: Buitengewoon krachtige smaken staan symbool voor de complexiteit van Odins karakter. Laagjes turf onthullen duizenden jaren wijsheid. Intense eik in combinatie met geroosterde walnoten.

Finish: Doorheen het geheel zweeft een subtiele zoetheid dankzij het vakmanschap en doordach gebruik van sherryvaten. Pruimen en zacht fruit verdwijnen in het duister terwijl turfgensters overvloeien in een rokerige finale.



Het karakteristieke houten frame onderging een lichte metamorfose en lijkt verschroeid te zijn. Door de mysterieuze donkere fles en metalen dop scheidt Odin zich helemaal af van zijn voorgangers.

De prijs (€250) is niet mals, maar vormde deze nacht geen probleem om op een paar uur tijd helemaal uit te verkopen. Degene die er nu nog eentje willen, moeten over een bovennatuurlijk jachtinstinct beschikken. Wereldwijd zijn (er 17.000 flessen beschikbaar. Nederland kreeg er 1.700 toegewezen, BelgiĆ« een schamele 84. (Ik probeer uit te vissen waarom er zo een significant verschil is tussen de twee landen)

Afbeeldingen en proefnotities afkomstig van Highland Park.

Reacties