Nieuws: Tamdhu Batch Strength



Tamdhu Speyside Single Malt Scotch Whisky onthult een nieuwe Batch Strength expressie. Deze whisky vult het gamma , dat tot nu toe enkel bestond uit een 10 jaar oude whisky, aan.

Deze speciale editie wordt ongefilterd en zonder kleurstoffen op de markt gebracht. Batch Strength blijft trouw aan het Victoriaanse optimisime van het merk en hun passie om enkel de beste single malts te creeëren. De eerste batch single malt werd gebotteld op 58.8% alcohol.

Iain Weir, Marketing Director van Tamdhu zegt het volgende over de nieuwe whisky: “We zijn uiterst blij met de lancering van deze nieuwe expressie. Tamdhu is een merk waar we bijzonder trots op zijn en het is goed dat we de productlijn kunnen uitbreiden naast onze 10 jaar oude single malt.


Prijs: €83,50

Officiële proefnotities van Tamdhu


Neus: Rode bessen, sultanarozijnen, walnoten, hint van pecannoten, delicate citrus en eik, romige vanille en cookiedeeg.

Smaak: Krachtige en rijkelijke smaakuitbarsting, mooi vol met sherry-eik, kruiden en droog fruit. Lichte fruittoetsen komen stilaan naar voor. Abrikoos, sinaasappel en crème brûlée.

Finish: Rijk, biscuit en mout, toast en marmelade met een aangename fruitigheid.

Bron en afbeelding: Tamdhu

Reacties