Eindelijk whisky op de Sheland eilanden

Shetland Reel single malt whisky
Het heeft een tijdje geduurd, maar sinds vandaag kunnen ook de Shetland eilanden zich tot de whisky-producerende eilanden van Schotland rekenen. The Shetland Distillery Company, die we al kennen van Shetland Reel Gin, zal op 1 september beginnen met whisky verkopen.

De spirit werd gedistilleerd in Aberdeenshire en werd nadien verscheept naar Unst om er te rijpen en gebotteld te worden.

De whisky zou zes jaar oud zijn en gerijpt zijn op nieuwe eiken vaten (virgin oak) uit Duitsland. Hij werd gebotteld met een alcoholpercentage van 57.5% en zal rond de £100 oftwel €140 kosten.

Stuart Nickerson, directeur van Shetland Distillery Company en in een vorig leven redder van Glenglassaugh, kon het volgende kwijt: “Dit is een spannende en belangrijke stap voor ons en de Schotse whiskyindustrie."

"Dit zet letterlijk Shetland op de kaart wat betreft whiskyproductie – en dat voor de allereerste keer."

"Dit betekend de start van whiskyproductie op Shetland en we hebben plannen om hier nog meer whisky's te laten rijpen en bottelen. De volgende logische stap wordt dan effectief singl emalt distilleren op Unst."

Update: Alle flessen in voorverkoop zijn uitverkocht.Shetland Reel


Bron: STV News

Reacties