Nieuws: 15th Anniversary Compass Box Flaming Heart

Compass Box Flaming Heart 15th anniversary edition
Flaming Heart werd geboren in 2006. Het was de eerste whisky die de rijke complexe kruiden van Schotse whisky gerijpt in Franse eik combineerde met de turfrook van Islay malt. De whisky stond aan de wieg van een smeulende, kruidige en complexe genre-trotserende stijl. Hij was zo populair dat er nog drie released volgden in de jaren daarop.


"Every great achievement is the victory of a Flaming Heart." - Ralph Waldo Emerson

Deze anniversary release is een enorm gelaagde whisky om laat op de avond van te genieten. Ouder dan ooit en perfect mediteermateriaal. Dit is een whisky geboren uit eik, rook en vuur met een groot hart.

Flaming Heart is samengesteld uit 27.1%  Caol Ila van 30 jaar oud (refill Am. Hogshead), 24.1% Clynelish van 20 jaar oud (rejuvenated Am. Hogshead), 10.3% Highland malt van 7 jaar oud (nieuwe Franse eik) en 38.5% Caol Ila van 14 jaar oud (refill Am. Hogshead).

Dit heet transparant zijn... "Nen djoef op NAS zen mulle"


Proefnotities van Compass Box

Een uniek samenspel van kruidigheid, zoetheid en rokerige karakteristieken. Zoet frui en houtrook in de neus. Vettig met een volle body op de tong. Een kruidige zoetheid en een diepe complexiteit. Rijk, zoet en verslavend decadent.

Alochol: 48.9% ABV. Oplage: 12.060 flessen. Beschikbaar vanaf 15 oktober.


Bron: Compass Box

Reacties