Nieuws: Clynelish sluit tijdelijk de deuren

Drankengigant Diageo zal de Clynelish distillery 10 maanden sluiten in 2016. De reden: een uitgebreid onderhoud en hier en daar een upgrade. Zo zal een deel van het materiaal uit de jaren zestig, met name de mash tun en een aantal washbacks, worden vervangen.

Er wordt niet zozeer gemikt op een echte capaciteitsuitbreiding. Clynelish produceert nu al een dikke 4.5 miljoen liter alcohol per jaar. Slechts een klein gedeelte daarvan komt als single malt op de markt. De werken worden vooral gedaan om de toekomst van bijna 200 jaar oude stokerij veilig te stellen.

De 14 werknemers blijven aan het werk en het bezoekerscentrum en bijhorende shop blijven open.
Een gedeelte van de rondleiding gebeurt in de oude legendarische Brora Distillery. Bezoekers hoeven dus alvast niet te vrezen voor een ingekorte tour.

Hoe het gat in de productie zal opgevangen worden, is momenteel nog niet echt duidelijk. Voor de blends voorzie ik dat Roseisle distillery een vervangende rol zal spelen. En misschien verdwijnt de Clynelish 14 wel gewoon uit het gamma en wordt hij vervangen door een NAS whisky...Bron en afbeelding: Northern Times

Reacties