Foodie Friday: Bourbon Chai

Bourbon Chai - Foto: MacKenzie Smith
Bourbon Chai met Marker's Mark. Een heerlijke verkwikkende thee voor koude winteravonden met een scheutje Amerikaanse bourbon.

Chai is Indiase woord voor thee. Wij gebruiken de term voornamelijk om een pittige Indiase kruidenthee aan te duiden. (Tip: Als je de kans hebt, ga een Masala Chai drinken bij Bhavani in Brugge. De lekkerste ooit! Oh, het restaurant heeft ook een mooie whiskybar...)



Ingrediƫnten

Voor 8 personen. Bereidingstijd: 15 min
  • 40 gr losse zwarte thee (of je knipt 8 zakjes open)
  • 8 groene kardemonzaden, geplet
  • 8 bolletjes allspice of Jamaicaanse peper, geplet
  • 8 zwarte peperkorrels, geplet
  • 8 kruidnagels
  • 3 steranijsjes
  • 2 kaneelstokken
  • 1/2muskaatnoot in stukjes gehakt
  • 1 stuk gember van ongeveer 5 cm, geschild
  • 1 vanillestok, opengesneden en de zaadjes uitgeschraapt
  • 1.5 l water
  • 1.5 l ongezoete amandelmelk of volle melk
  • 80 ml honing of agavesiroop
  • 16cl Marker's Mark bourbon

Bereiding

Breng in een sauspan het water met de thee, gember, het volledige kruidenarsenaal en vanillezaadjes plus het vanillestokje tot net onder het kookpunt op een middelhoog vuur.

Voeg de amandelmelk en honing toe en roer tot een mooi geheel. Laat opnieuw tot het kookpunt komen, haal van het vuur en laat 10 tot 15 minuten infuseren.

Zeef de thee met een fijne zeef of neteldoek. Giet in elk glas een scheutje bourbon en giet er de thee over. Roer even om en serveer.

Maker's Mark


Het originele recept kan je nalezen op Saveur.



Elke vrijdag is Foodie Friday bij A Tasty Dram. In deze wekelijkse rubriek krijg je een heerlijk recept waarin whisky een hoofd- of bijrol krijgt. Soms een eenvoudige cocktail of voorgerecht, soms een iets moeilijker hoofdgerecht of dessert. Maar altijd tongstrelend lekker.

Reacties