Elke vrijdag is Foodie Friday bij A Tasty Dram. In deze wekelijkse rubriek krijg je een heerlijk recept waarin whisky een hoofd- of bijrol krijgt. Soms een eenvoudige cocktail of voorgerecht, soms een iets moeilijker hoofdgerecht of dessert. Maar altijd tongstrelend lekker..
Juni belooft voor mezelf een drukke maand te worden. Ik sta namelijk op het punt het punt om voor de eerste keer vader te worden. En dus zal de blog een paar dagen in slaapmodus gaan. Eens we het nieuwe leven gewoon zijn, wordt er gewoon zoals vanouds geblogd met whiskyreviews, recepten en nieuws uit de whiskywereld.
Om jullie niet in de kou te laten staan, heb ik alle Foodie Friday recepten eventjes gebundeld en gecategoriseerd: Aperitiefjes, voorgerechten, hoofdgerechten, dessertjes en versnaperingen (zoet en zout). Probeer je iets uit, laat gerust iets weten in de comments of op de Facebookpagina!
Juni belooft voor mezelf een drukke maand te worden. Ik sta namelijk op het punt het punt om voor de eerste keer vader te worden. En dus zal de blog een paar dagen in slaapmodus gaan. Eens we het nieuwe leven gewoon zijn, wordt er gewoon zoals vanouds geblogd met whiskyreviews, recepten en nieuws uit de whiskywereld.
Om jullie niet in de kou te laten staan, heb ik alle Foodie Friday recepten eventjes gebundeld en gecategoriseerd: Aperitiefjes, voorgerechten, hoofdgerechten, dessertjes en versnaperingen (zoet en zout). Probeer je iets uit, laat gerust iets weten in de comments of op de Facebookpagina!
Cocktails
- Big Peat's Islay Sour (Big Peat)
- Golden Sixteen (Glenmorangie 10 The Original)
- The King Slayer (Black Grouse)
- Apple Bay (Kilchoman Machir Bay)
- Smokito (Ardbeg 10)
- The Tallulah (Lagavulin 16)
- Blood and Sand (Lagavulin 16)
- The Copywriter (Jameson Original)
De Smokito werkt ook héééél goed met Bowmore Tempest |
Voorgerechten
- Oostendse tomaat garnaal (Kilchoman Loch Gorm)
- Granensoepje (Bruichladdich Islay Barley 2009)
- Tijgergarnalen met chili (Ben Nevis 10)
Tomaat garnaal met Kilchoman Loch Gorm |
Hoofdgerechten
- Verse hamburger met spek en knolselderpuree (Springbank 10)
- Mosselen uit de Highlands (Old Pulteney 12)
- Jack Daniel's Mac & Cheese (Jack Daniel's old n°7)
- Chili met bacon, chocolade en whisky (Springbank 10)
- Burn's Night: Haggis, neeps & Tatties
- Stoofvlees met Gouden Carolus bier en single malt (Gouden Carolus)
- Kaasfondue met whisky (Tomatin Legacy)
- Gegrilde kip met whisky-gember marinade (Four Roses)
Een onvervalste klassieker met Gouden Carolus bier én whisky |
Desserts
- Tempest Fudge (Bowmore Tempest batch IV)
- Witte chocolademousse met mangocompote (Big Peat)
- Cranachan (Balblair 2003)
- Laphroaig roomijs (Laphroaig 10)
- Teeling chocolade cake (Teeling Single Grain)
- Auchentoshan mascarpone met citroen-limoensaus & amandelcrumble (Auchentoshan 12)
- Chocoladetruffels met whisky en gember (Bowmore 15 Darkest)
- Scallywag chocolademousse met gekonfijte sinaasappel (Douglas Laing Scallywag)
- Lapsang Souchong cupcakes (Bunnahabhain 12)
Varia
- Bowmore sinaasappelmarmelade (Bowmore 12)
- Whisky-Sriracha popcorn (Benromach 10)
- Grote kaneelrol met whiskytopping (Bulleit Bourbon)
- Bourbon Chai (Maker's Mark)
- Irish Coffee (Jameson Original)
- Hot Toddy (Bruichladdich The Classic Laddie)
- Gezouten whisky-karamelsnoep (anCnoc 12)
Reacties
Een reactie posten