Ardbeg An Oa

Ardbeg An Oa is hoogst waarschijnlijk de nieuwste Ardbeg (die naast de 10yo, Uigeadail and Corryvreckan komt). Bill Lumsden gaf in een interview met with Mark Gillespie van Whiskycast al aan dat er een nieuwe whisky zat aan te komen. De naam circuleerde trouwens ook al even op het internet. De labels doken afgelopen week op in het publieke Colas Registry. Dat betekent dat de nieuwe Ardbeg single malt er binnenkort komt.


Ardbeg 10 rijpte in bourbonvaten. Uigeadail is een vatting van bourbon en sherryvaten. Corryvreckan is dan weer een vatting van bourbon en vaten uit Franse eik. En Ardbeg An Oa? Die gaat zowat alles combineren: nieuwe geschroeide eik, PX sherryvaten en first fill bourbonvaten. Dat de whisky een NAS is verbaast ons al niet meer natuurlijk.

Identiteitskaart Ardbeg An Oa


  • Ardbeg An Oa

  • Ardbeg Distillery, Port Ellen (Islay)

  • NAS single malt

  • Alcohol: 46.6% ABV
Documenten uit het TTB Public Registry (Alcohol and Tobacco Tax & Trade Bureau) zijn een vrij betrouwbare bron voor toekomstige nieuwe whisky releases. Al komen niet alle inzendingen uiteindelijk op de markt. De kans bestaat altijd dat een merk beslist om een whisky niet te lanceren, zelfs al werd het label goedgekeurd. Tot de distilleerderij een persbericht de wereld instuurt, beschouwen we dit dus als een gerucht…

Bron: Colas Online Public Registry

Reacties