De Whisky Week op vrijdag (23 juni 2017)

Na een drukke week probeer ik je in minder dan twee minuten weer volledig bij te brengen met het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Duvel Barrel Aged

Een aantal maang geleden kondigde mijn favoriete biermerk aan dat ze een Duvel Barrel Aged zouden bottelen. Het bier rijpte zes maand in 100 ex-bourbonvaten van Four Roses en Buffalo Trace. Het alcoholpercentage van 8.5% naar 11.5% ABV. 24.000 flessen worden op de markt gegooid. De oplage die gisteren via de webshop beschikbaar waren, waren in een mum van tijd uitverkocht. Sommige supermarkten zullen het bier in stock hebben vanaf 26 juni. (Ik heb er twee besteld dus ik hou jullie op de hoogte).


Bron: Duvel.com

Arran Smugglers Series vol. 3 The Exciseman

De Isle of Arran Distillery kondigde het derde en laatste deel aan van hun Smugglers Series verzamelwhisky's. Na The Illicit Stills en High Waters brengt Arran nu hulde aan degene die de accijnsontvanger probeerden te slim af te zijn. De release is gepland voor 12 juli.
Arran Smugglers Series vol. 3 The Exciseman

Bron: Isle of Arran Distillers

Bowmore benoemt Ron Welsh tot nieuwe Master Blender

Beam Suntory heeft Rachel Barries opvolger aangeduid. Zij vertrok naar Brown Forman om er de whisky's voor GlenDronach, BenRiach en Glenglassaugh te gaan samenstellen. De nieuwe Master Blender Ron Welsh werkte voordien als senior manager of inventory management enspirit quality. Hij zal vanaf nu alle Bowmores en Auchentoshans samenstellen.

Bron: The Spirits Business

Bulleit Bourbon 10YO

Diageo introduceert the Bulleit 10yo opnieuw. Deze bourbon whisky - met een mash bill van 68% maïs, 28% rogge en 4% gemoute gerst wordt gebotteld op een alcoholpercentage van 45.6% ABV.

Bulleit Bourbon 10YOBron: The Spirits Business

De toekomst van Gartbreck Distillery blijft onzeker

Het ziet er naar uit dat Jean Donnay van het Franse Glann Ar Mor nog niet meteen de eerste steen van zijn Islay distillery zal leggen. Hij en Hunter Laing betwisten een stuk land dat aan de Gartbreck site ligt. Wordt ongetwijfeld vervolgd... 

Geruchten

The Macallan Classic Cut

Een label voor een nieuwe NAS Macallan dook deze week op in het publieke Colas Registry. The Macallan Classic Cut zal de opvolger worden van de Cask Strength. De whisky rijpte in geseasonede Olorosovaten. Seasoned is marketingtaal voor vaten waarin niet zozeer sherry riipte maar op bestelling behandeld worden voor de whiskyindustry.

The Macallan Classic Cut
Bron: A Tasty Dram Tumblr

Interessant leesvoer


Greg Dillon - Visiting the Islay festival with our baby (greatdrams.com)That's it.  Afspraak volgende week! Geniet van het weekend met een goed glas whisky.

Reacties