De Whisky Week op vrijdag (28 juli 2017)


Na een drukke week probeer ik je in minder dan twee minuten weer volledig bij te brengen met het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.


Nieuws

Douglas Laing onthult plannen voor eigen distilleerderij

Het nieuws van de dag komt zonder twijfel van Douglas Laing. Net zoals de meeste onafhankelijke bottelaars, stellen ze nu ook hun plannen voor een nieuwe distilleerderij, hoofdwartier én bottellijn in Glasgow voor.

Douglas Laing headquarters

 Lees meer


Tomatin Whisky Tea 

Dit is eigenlijk nieuws van een paar weken terug maar toch nog interessant genoeg om te delen. Tomatin en Eteaket hebben een experiment met thee gerijpt in whiskyvaten op de markt gegooid. De thee is een blend van Assam, Ceylon en Fujithee. I heb al een zakje besteld. Binnen een paar weken hoor je hier zeker meer over.

Tomatin Whisky Tea


Lees meer

Geruchten 

Gefluister opgevangen tussen de graanhalmen...

Ardbeg Grooves 

Als iemand nog twijfels had, Ardbeg is verveld tot een gimmickmerk met behoorlijk twijfelachtige expressies. Een eerste draft van de Special Committee release voor 2018 verscheen in het publieke Colas register. Ardbeg Grooves geeft al een kleine hint over de Feis Ile activiteiten van volgend jaar. I voorspel funky zonnebrillen, afropruiken en felle disco/flowerpoweroutfits. Bonuspunten voor rood-gele jassen met Keltische elementen. Tenzij.. Ardbeg alle Colas jagers een neus wil zetten en deze whisky nooit het daglicht zal zien.Meer over het label op de tumblr pagina A Tasty Dram 

Highland Park The Dark 

Als het komt op aandacht trekken in het publieke Colas register, dan is Highland Park serieuze concurrentie voor Ardbeg. The Dark is een beperkte release (als je 28.000 flessen beperkt kan noemen) van "The Orkney single malt met vikingbloed" Veel is er niet over geweten. Als ik even vrij mag speculeren: De whisky wordt onderdeel van een tweeluik voor verzamelaars. De whisky zelf rijpte in first fill PX sherryvaten zodat hij écht donker is. En hij komt natuurlijk in een zwarte fles met houten frame.Meer over het label op de tumblr pagina A Tasty Dram

Interessant leesvoer.

Voila, dat was het dan weer voor deze week. Geniet van het weekend!

Reacties