De Whisky Week op vrijdag (15 september 2017)

De Whisky Week op vrijdag (15 september 2017)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Persberichten en nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Glenmorangie Original Bicycle

Fietsenmaker Renovo uit Oregon stelde deze week hun eerste fiets met een frame uit Glenmorangie whiskyvaten voor. Ken Wheeler van Renovo bouwde zijn eerste houten fietsframe iets meer dan 10 jaar geleden. Hij werkte samen met Glenmorangie aan de Glenmorangie Original Bicycle. Elk frame is gemaakt van ongeveer 15 duigen. De fiets zelf weegt amper 8.1 kg. Het prijskaartje: £5.400. Niet meteen de traditionele pendelfiets... Maar wel een knap houten ros voor hipsters.

Renovo Glenmorangie Original Bicycle

Lees er alles over op de Glenmorangie website.

Consortium of Cards Port Dundas The Crackerjack

Douglas Laing stelde hun derde whisky in de Consortium of Cards series voor. Nummer drie is een 28 jaar oude single grain van de gesloten Port Dundas Distillery in Glasgow. Een dram voor alle zoetebekken/whiskyliefhebbers. Deze Consortium of Cards Crackerjack werd voorafgegaan door een 18YO Laphroaig (Queen of the Hebrides) en een 21YO Ben Nevis (King of the Hills)

Consortium of Cards Port Dundas The Crackerjack

Lees het volledige persbericht op de A Tasty Dram Tumblr microblog.

Springbank 14YO Bourbon Wood

Campbeltown distillery Springbank komt eindelijk naar buiten met hun 14YO Bourbon Wood expressie. Het is een whisky op vatsterkte - alcoholpercentage van 55.8% AVV - geworden en rijpte 14 jaar in ex-bourbonvaten. Maar dat had je vast al geraden...  De nieuwe Springbank verliet Campbeltown eerder deze week en zou nu ongeveer in de Britse drankenhandels aankomen.

Hij is vrij redelijk geprijsd met een kaartje van £55. De 9.000 flessen zullen dus vlotjes over de toonbank gaan. Snel zijn is de boodschap!

Springbank 14YO Bourbon Wood


Lees de volledige aankondiging op de A Tasty Dram Tumblr microblog.

The Cotswolds Distillery Inaugural Release

The Cotswolds Distillery kondigden deze week de lancering van hun eerste single malt whisky aan. De Cotswolds Single Malt Whisky – Inaugural Release - alcoholpercentage van 46% ABV - rijpte in een mix van first-fill ex-bourbonvaten en speciaal behandelde rode wijnvaten.

The Cotswolds Distillery Single malt whisky.
Lees er alles over op The Whisky Business

Geruchten

Wat ruist er door de graanhalmen?

Ledaig 13YO Amontillado Finish

Ik ontdekte deze week een label voor een 13 jaar oude Amontillado gefinishte Ledaig - de rokerige tegenhanger van Tobermory - in de Colas databank. Meer kan ik er echter nog niet over zeggen. Maar dit kan wel een héél leuke whisky worden.

Ledaig 13YO Amontillado Finish

Bron: Colas Online

Interessant leesvoer

That's it. Tot volgende week mensen. Geniet van het weekend met een drammetje of twee.

Reacties