De Whisky Week op vrijdag (29 september 2017)

De Whisky Week op vrijdag (29 september 2017)
Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws


Persberichten en nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Douglas Laing Yula Chapter 3

Douglas Laing sluit de Yula trilogie af met het derde en laatste hoofdstuk. Het laatste deel van deze blended malt bereikt na twee jaar het einde van zijn reis. De eerste en tweede editie werden respectievelijk gebotteld als 20 en 21 jaar oude whisky. Het laatste hoofdstuk is logischerwijze dan ook 22 jaar oud. Yula heeft een ontegensprekelijk maritiem en zacht rokerig karakter en gebotteld op natuurlijke sterkte van 51.2%. En natuurlijk zonder kunstmatige kleurstoffen en koude-filtratie.

Douglas Laing Yula Chapter 3

Dewar's 25 Royal Brackla finish

Bacardi stelde deze week een 25 jaar oude Dewar's blend met een 'aparte' finish voor. Meesterblender van Dewar, Stephanie Macleod selecteerde verse Royal Bracklavaten voor een bijkomende finish van hun klassieke blend. Is dit een nieuwe vorm van transparantie of gewoon marketing BS? Dat laat ik aan jou over.
Dewars 25 Royal Brackla finish

Tomatin Cù Bòcan 2006 Vintage

Tomatin Distillery voede een nieuwe Vintage toe aan hun licht gerookte  Cù Bòcan single malt. De whisky  genoemd naar een mytische hellehond uit de Highlands, is gebotteld op 50% alcohol en rijpte in ex-bourbon en ex-oloroso sherryvaten. Warme feestelijke aroma's met een zacht rokerige toets.

Cu Bocan 2006 Vintage

Tomatin Five Virtues Earth

Tomatins marketing- en logistieke afdeling heeft een drukke week achter de rug. Eerder deze week lanceerden ze ook nog hun derde whisky in de Five Virtues reeks: Earth. De Earth single malt heeft een apart karakter doordat hij gestook is van met turfrook gedroogde mout. Daarmee geeft hij rijke instense, en ongebruikelijk voor Tomatin, rokerige aroma's. Beschikbaar vanaf morgen, 30 september.

Tomatin Five Virtues Earth

Geruchten

Wat ruist er door de graanhalmen?

Johnnie Walker 15YO Green Label

Dit is niet echt een nieuwe release maar de update van de verpakking is wel de moeite waard om te vermelden. Het label van Johnnie Walker Green Label bevat nu een aantal van de ruggegraatwhisky's. Wanneer vroeger dit soort informatie enkel door brand ambassadors en schrijvers werd meegegeven, staan de distilleerderijen nu gewoon op het diagonale label te blinken.
Johnnie Walker Green Label 15YO

Interessant leesvoer


That's it. Tot volgende week mensen. Geniet van het weekend met een drammetje of twee.

Reacties