Eyes on Design: Douglas McGbibbon's Clan Denny

Clan Denny


Bij de start van de zomer gaf Douglas McGibbon hun Clan Denny gamma een grondige facelift. De oude verpakking had zijn beste tijd gehad en deed de oude en soms zeldzame whisky's geen eer meer aan. De zeventigste verjaardag van het merk was trouwens een bijkomende oppurtuniteit.


De Mensen

Douglas Laing heeft een zeer getalenteerde grafisch ontwerper - die voorlopig nog onbekend blijft - in rangen. Hij (of zij) werkte voor de nieuwe verpakking en label van Clan Denny samen met een freelance illustrator. Omdat Clan Denny deel uitmaakt van het zusterbedrijf Douglas McGibbon - McGibbon is de meisjesnaam van Fred Laings moeder - moest de verpakking een compleet verschillende look & feel krijgen ten opzichte van de single caskmerken van Douglas Laing: Provenance, Old Particular en XOP.

Douglas Laing distillery & headquarters
Het nieuwe Douglas Laing hoofdkwartier zal ongetwijfeld nog meer
kwaliteitsvolle single malts en blends met aantrekkelijke verpakkingen voortbrengen. 

De kleuren

Mensen die vertrouwd zijn met de Provenance reeks van Douglas Laing zullen het patroon in de accentkleuren zeker herkennen. De regionale kleuren zijn namelijk dezelfde van deze in de Provenance, Old Particular en XOP reeksen. De kleuren zijn gekozen met de landschappen van elke Schotse whiskyregio in gedachten - groen staat voor de elegante grassen van de Lowlands, paar voor de heide van de Highlands, rood voor de kruidige en vaak sherrygerijpte Speyside whisky's, en blauw staat voor de beukende golven van Islay.

Clan Denny colours

De Details

De blauwe kleur staat voor Islay als een regio (#0169a6)

Clan Denny 15YO Bowmore
Knappe slab serif lettertypes

Clan Denny tasting notes
De proefnotities kunnen getraceerd worden tot een lid van de Laing familie. (FHL zijn de initialen van Fred Hamilton Laing). 

Clan Denny Logo
Het display serif lettertype van Clan Denny doet me denken aan
de klassieke lettertypes gebruikt door beenhouwers en bakkers.
(Laura Worthington's Boucherie Block typeface)

Clan Denny  oackaging details
Ik breek nog steeds mijn hoofd over de betekenis van de maan... Slapende whisky? 

Clan Denny Details
Gedetailleerde natuurlijke figuren en graanhalmen versieren het label.

Clan Denny Details
Tijd is van het allergrootste belang bij whisky. 
Dank aan Jenny Rogerson van Douglas Laing om de tijd te nemen en mijn vragen te beantwoorden en voor het nodige beeldmateriaal te zorgen. 

Reacties