The Pipe House Bunnahabhain 2001

A Tasty Dram Whisky Blog tasting notes

Ik ontdekte The Pipe House in Koblenz tijdens een familievakantie een jaar of vier geleden. The Pipe House is gespecialiseerd in - je raadt het al - pijpen en tabak. Ze hebben tevens een aardig assortiment aan spirits en bottelden een aantal whisky's en rums onder hun eigen label The Pipe House. Mijn oog viel op één van deze onafhankelijke botteling: een Bunnahabhain die deels op een Bordeaux wijnvat en een Oloroso sherrybutt zat.

Identiteitskaart The Pipe House Bunnahabhain 2001

  • The Pipe House Bunahabhain 2001 Oloroso/Bordeaux vat
  • Bunnahabhain Distillery, Port Askaig (Islay)
  • Gebotteld door The Pipe House, Koblenz (Germandy)
  • 12 year oude single malt - 2001 Vintage
  • Alcohol: 49% ABV
  • Oloroso sherry butt & Bordeauxvat
  • 35 cl fles
The Pipe House Bunnahabhain 2001

Proefnotities

Kleur: Koper met een rood-oranje gloed. Trage benen verschijnen op het glas.

Neus: Heel veel houtaroma's en sinaasappel. Wat Pisang Ambon en bananenaroma. Gekarameliseerde amandelen, kersen en pralinéchocolade. Druiven en kermisappel. Mango en Indiase kruiden.
Met water: licht gerookte mout, lavendel en blauwe druiven. Zoete noten, rozijnen, dadels en vijgen. Wat Duitse kersen- en pruimenlikeur. Donkere en bittere chocolade.

Smaak: Minder zoet dan ik verwachtte. Een romige notigheid en licht zure toets van tannines. Rozenblaadjes en lychee. Melkchocolade. Tropisch fruit. Eik. Kersen. Rode wijntannines en te vroeg geplukte beukennootjes. Druivenpitjes.
Met water: een licht bittere notige smaak. Opnieuw wat rozijnen, dadels en vijgen. Geroosterde amandelen en kersenlikeur.

Afdronk: een warme en droge wijnsmaak en noten in de finish.

The Pipe House Bunnahabhain 2001


Een meer van behoorlijke Bunna. Zowel het Olorosovat als het wijnvat lieten hun handtekening achter op een goede manier. Als ik er nog eentje kan vinden bij onze volgende Duitslandtrip gaat hij mee naar huis. Maar eigenlijk had ik een Bunnahabhain Moine van hetzelfde label op het oog... Keuzes keuzes keuzes.  Prijs: ongeveer €34 voor een 35cl flesje. 

Reacties