De Whisky Week op vrijdag (6 oktober 2017)





Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Persberichten en nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Benromach 1977

Benromach  lanceerde een nieuwe single cask uit de jaren 70. Vat #1268 is een Amerikaans eiken refill hogshead en rijpte 39 jaar lang. Bij een fles krijg je ook een mooi boek met harde kaft over de distillery en de ambachtsmensen die er werken.

Benromach 1977 single cask


Meer informatie: Benromach

Gordon & Macphail Private Collection Glenlivet 1943

Gordon & Macphail kondigde een nieuwe release in hun exclusieve Private Collection aan: een Glenlivet uit 1943! Slechts 40 decanters zullen beschikbaar zijn. Prijskaartje:  £30,000.

Gordon & Macphail Private Collection Glenlivet 1943
Meer informatie: Gordon & Macphail

Compass Box No Name & Phenomenology

Compass Box No Name en Phenomenology waren al even aangekondigd. De eerste is een van hun meest gerookte whisky's ooit (met veel Ardbeg in de mix) en de tweede is een groot geheim... En zoals altijd zijn de labels weer echte pareltjes. 

Compass Box No Name & Phenomenology
Moeer informatie: Compass Box

Jura Sherry Cask Collection

The Isle of Jura Distillery presenteerde een nieuwe reeks whisky's voor Global Travel Retail. De vier whisky's rijpten in ex-bourbonbarrels en kregen een finish in Pedro Ximénez sherryvaten. De whisky's kregen de namen The Sound (£45) The Road (£60), The Loch (£70) en de 19-jaar oude The paps (£85). Oh, en Jura geeft in Dalmorestijl mee hoeveel jaar er sherry in de vaten zat. Een donker patroon om snellezende kopers te misleiden?
Jura Sherry Cask Collection

Kilchoman Red Wine Cask Matured

De Red Wine Cask Matured werd gestookt in 2012 en rijpte sindsdien in rode wijnvaten uit de Dourovallei uit Portugal. De vaten werden geselecteerd door Anthony Wills. Hiermee volgt Kilchoman Red Wine Cask de eerdere Port, Madeira en Sauternes expressies op.

Kilchoman Red Wine Cask Matured


Geruchten

Wat ruist er door de graanhalmen?


Douglas Laing Halloweenverrassing

Douglas Laing heeft een verrassing in petto voor Halloween. Ik sta open voor suggesties. Een griezelende Big Peat? Iets anders uit de Remarkable Regional Malts stal? Of eindelijk een Campbeltown blended malt? Wie weet...

Douglas Laing Halloween


Interessant leesvoer

Reacties