Douglas Laing The Gauldrons

Douglas Laing & Co voegt (eindelijk! nvdr.) de Campbeltownwhisky toe aan de Remarkable Regional Malts reeks. The Gauldrons is geïnspireerd op de donkere zandgrotten aan de westelijke kust van Campbeltown en betekend letterlijk "baai van de stormen".

Het was op deze locatie dat Koning Robert the Bruce na een nederlaag tegen Engeland nieuwe moed vond om door te gaan met zijn campagne, nadat hij een spin met grote moeite opnieuw en opnieuw zag proberen om een web te weven.

The Gauldrons wordt gebotteld in kleine batches en krijgt telkens een batchnummer mee. Daardoor kunnen de die-hard fans verschillende versies van de spirit vergelijken naarmate de whisky's verder rijpen in het vat. De eerste batch werd gebotteld met een alcoholpercentage van 46.2%.

 Fred Laing, Douglas Laing Managing Director, over The Gauldrons “We zijn verheugd met het nieuwe lid van de Remarkable Regional Malt familie. The Gauldrons is een huwelijk van onze beste en, inderdaad, zeldzaamste Campbeltown malts. Het resultaat is unieke combinatie van zoet en zout - de typische maritieme aroma's zijn perfect in balans door een suikerig en granig karakter. "

The Gauldrons zal beschikbaar zijn vanaf oktober bij de cavisten/slijterijen en speciaalzaken. Prijs: £50, ongeveer €55. Alcoholpercentage: 46.2%.

Officiële proefnotities van Douglas Laing

Op de neus vind je een droge zoutigheid met zoete granen en een lichte toets van zachte turfrook. Op de tong is hij initieel droog (zanderig en maritiem), warm crunchy suiker, gerst en eik. De warme finish laat warme wolkjes rook en rotsen bestrooid met bruine suiker achter.

Bron: persbericht Douglas Laing.

Reacties