De Whisky Week op vrijdag (10 november 2017)

De Whisky Week op vrijdag (10 november 2017)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Persberichten en nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week..

Highland Park Quercus

Iemand van Highland Park was net ietsje te ijverig deze week en verstuurd al een email met de derde Keystone release. Highland Park besloot dan maar een versnelling hoger te schakelen en gaf de fans wat ze wouden: de nieuwe Highland Park Quercus. Als er een verminkt lichaam aanspoelt op een strand in Orkney, hoe groot is de kans dat dit een onfortuinlijke marketingjongen van Highland Park was...?

Highland Park Quercus

Douglas Laing Big Peat The Gold Edition 25YO

De mensen van Douglas Lain zitten hoegenaamd niet stil. Nadat ze eerder al een hoop whisky's mét leeftijdsaanduiding aan de Remarkable Malts (Scallywag, Rock Oyster en Timorous Beastie) reeks toevoegde, gaan ze opnieuw een stapje verder. Onze favoriete naar-turf-ruikende-goedlachse Ileach Big Peat staat te popelen om naar de Olympische Winterspelen te trekken met het Britse team... en hij mikt enkel op goud met deze 25 jaar oude Vintage Big Peat gebotteld op vatsterkte.

Douglas Laing Big Peat The Gold Edition 25YO


Glenglassaugh Wood Finishes

Glenglassaughs Master Blender Rachel Barrielaat haar eerste handtekening achter op dit nieuwe hoofdstuk voor de distilleerderij. Glenglassaugh komt met vier verschillende whiskystijlen op de proppen: een Port Wood Finish, een Peated Port Wood Finish, een Pedro Ximinez Sherry Wood Finish en een Peated Virgin Oak Wood Finish. De labels zijn geïnspireerd door vier natuurlijke element: zand, turf, steen en zee.

Glenglassaugh Wood Finishes

Lagavulin 8YO niet langer "limited"

De mensen van Diageo hebben beslist om van de populaire 200th anniversary 8 jaar oude Lagavulin limited edition (zo limited was hij nu ook weer niet) een permanente expressie te maken. Lagavulins kerngamma bestaat nu uit drie permanente leden - de 8YO, de 16YO en een Distillers Edition - plus een jaarlijkse 12YO Special Release en een occasionele en duurdere 25YO Lagavulin.
Lagavulin 8

Laphroaig Cairdeas 15YO

Laphroaigs Distillery Manager had een goed verstopte verrassing in petto voor ons gisteren, namelijk een 15 jaar oude Laphroaig Cairdeas. De nieuwe 15YO is onderdeel van het Friends of Laphroaig porgramma. De whisky werd gestook in 2001 en rijpte in first-fill ex-bourbon barrels. Je moet wel een vriendje van Laphroaig zijn om er eentje te kunnen kopen. Prijs: £90.75.
Laphroaig Cairdeas 15YO

The Belgian Owl herschikt zijn gamma

The Owl Distillery in Fexhe-le-Haut-Clocher (een boerengat in zuidelijk België) gaat een systeem steken in zijn whisky's. Vanaf nu zal de new make onder de naam 'Origine' bekend zijn, de drie jaar oude single malt gebotteld op 46% alcohol als 'Identité', een single cask eveneens aan 46% 'Passion' en nog een andere op vatsterkte (ik heb al Owl whiskies aan meer dan 70% gezien en geproefd...) zal 'Intense' gaan heten. Nog geen foto's beschikbaar dus je moet het maar doen met een oudere foto.
The Belgian Owl rearranging its range

Geruchten

Hmmmm, niets te melden aan het front!

Interessant lees- en kijkvoer


Reacties