De Whisky Week op vrijdag (17 november 2017)

De Whisky Week op vrijdag (17 november 2017)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Persberichten en nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week..

Old Particular Ace of Spades Mortlach 13

Onafhankelijk bottelaar Douglas Laing gaat gewoon lustig verder met zijn Consortium of Cards reeks. De 13 jaar oude Mortlach bijgenaamd Ace of Spades (Schoppenaas) werd gefinished in een Pedro Ximenez sherryvat en is gebotteld met een alcoholpercentage van 50%. 521 flessen zijn beschikbaar.
Old Particular Ace of Spades Mortlach 13
Bron: Douglas Laing

Glendronach Peated Port Wood

De Glendronach Peated single malt heeft een opvolger. Hun nieuwe "old Highland style" whisky werd gestookt van gemoute gerst gredroogd met Highlandturf en rijpte deels in portovaten uit de Portugese Dourovallei. Gebotteld met alcoholpercentage van 46%. Prijs: £65 (€73).
Glendronach Peated Port Wood

Teeling Revival volume IV

De Teeling Whiskey Company stelde deze week deel vier van zijn Revival whiskey. De Revivalreeks viert de opening van de Teeling Distillery in Dublin. Volume IV is een 15 jaar oude single malt gefinished in Muscat Portvaten. 10.000 flessen zullen beschikbaar zijn. Gebotteld aan 46% ABV. Prijs: €120.
Teeling Revival volume IV
Bron: Teeling Whiskey

Kilchoman verdubbelt zijn stookcapaciteit

De Islay boederij-stokerij van Kilchoman gaat zijn productiecapaciteit verdubbelen tegen het einde van volgend jaar. Er komt een nieuw stillhouse, twee extra stills, een mash house en tun room staan allemaal op de planning voor 2018. Kilchoman zou met deze set-up ongeveer 460.000 liter pure alcohol per jaar kunnen gaan produceren.

Kilchoman Distillery
Bron: Scotch Whisky

Geruchten

Gefluister tussen de graanhalmen

Compass Box Hedonism The Muse

Compass Box is terug met een nieuwe Hedonism whisky. The Muse is een vatting van oude graanwhisky's van onbekende oorsprong en een ode aan de vrouw op de Hedonismlabels.  
Compass Box Hedonism The Muse
Bron: Colas Online Public Registry

Interessant lees- en kijkvoer

Reacties