Aberlour drijft de prijzen van a'bunadh fors omhoog

Aberlour heeft sinds een paar dagen de prijzen van zijn cask strength sherrymonster fors omhoog gedreven. Batch 61 kost je nu pakweg £79 oftewel een dikke €90 voor een NAS whisky. Chris van Edinburgh Whisky Blog kwam als eerste met dit nieuws. En een blik op de twee bekendste webshops van het Verenigd Koninkrijk blijkt dit te bevestigen.


aberlour a'bunadh
Afbeelding: The Whisky Exchange

Een overzichtje van de bekendere webshops:

  • Master of Malt: €92.42
  • The Whisky Exchange: €93.83
  • The Whisky Shop: £58 (weliswaar uitverkocht)


Komt Aberlour hiermee in het rijtje van Dalmore, Macallan en Mortlach terecht? Willen ze een bestaand product premiumiseren? Of proberen ze door de prijs te verhogen louter vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen? Of zitten ze in de problemen hun stock aan first-fill olorosovaten? Deze zet roept veel vragen op. Hopelijk komen hierop ook antwoorden.

Ik kan alvast enkele merken bedenken die extra klanten gaan binnenhalen die ze bij Pernod Ricard kwijtgespeeld zijn. Glenfarclas 105, Tamdhu Batch Strength, Glendronach Cask Strength zullen dit gaatje meer dan graag opvullen.

Op Nederlandse webshops blijkt de prijsverhoging voorlopig mee te vallen. Hier wordt het vooral uitkijken naar de prijs van de volgende batch. Wie er nog eentje in huis wil halen, haast zich dus maar best!

Reacties