De Whisky Week op vrijdag (18 mei 2018)

De Whisky Week op vrijdag (18 mei 2018)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten.

Nieuws

Interessante persberichten en ander nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Douglas Laing Scallywag 10

Douglas Laing viert zijn 10 hondenjaren in de whiskyindustrie met een speciale Scallywag. De trotse fox terrier blended malt is een vatting van 100% sherrygerijpte Speyside whisky's. Scallywag is op zijn "70e" verjaardag een prachtige volbloed uit een lange lijn van geliefde Fox Terriers van de Douglas Laing familie.

Bron: Press release Douglas Laing

Royal Salute Royal Wedding

Pernod Ricard viert het aankomende koninklijk huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle. De Royal Salute Royal Wedding whisky is een exclusieve blend met oude en zeldzame whisky's gepresenteerd in een Darlington kristallen karaf. Het prijskaartje is eveneens koninklijk met zijn £10.000.

Bron: The Spirits Business

Suntory stopt met Hibiki 17 en Hakushu 12

Japanse whiskyproducent Suntory zal stoppen met de 17 jaar oude Hibiki blend en de 12 jaar oude Hakushu single malt te verkopen in bepaalde markten. De druk op de voorraden dwingt het bedrijf om de verkoop voorlopig stop te zetten. Tegelijkertijd investeert Suntory stevig in zijn productiefaciliteiten om aan de wereldwijde vraag te voorzien. Geduld is het antwoord. 

Hibiki 17
Afbeelding: The Whisky Exchange
Hakushu 12
Afbeelding: Suntory

Geruchten

Spannend gefluister dat we opvingen tussen de graanhalmen. Waar of niet...

Johnnie Walker White Walker

De White Walker is geen gerucht meer maar nu het label is opgedoken zijn er wat extra details over de Game of Throneswhisky. Single malts van Clynelish en Cardhu vormen het hart. Koude filtratie, vaak gezien als een smaakontrekkend element, is een verkoopsargument. De whisky zou dus direct uit de diepvries moeten geserveerd worden. De unique selling proposition van Dalwhinnie Winter's Gold toegepast op Johnnie Walker dus. Maar geen twijfel dat de Game of Thrones fans de whisky zullen lusten.


Bron: Colas Online

Interessant lees-, kijk- en luistervoer


Reacties