De Whisky Week op vrijdag (28 september 2018)

De Whisky Week op vrijdag (28 september 2018)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten.

Nieuws

Interessante persberichten en ander nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Kilchoman Sauternes Cask Finish

Sauternes Cask Finish is een beperkte editie van 30 vaten en is op weg naar de winkels. Na het weekend moet hij in de winkels staan. De Sauternes Cask Finish is de laatste in een reeks van releases met rijping op wijnvaten. Deze is een finish. De whisky rijpte dus initieel in ex-bourbonvaten en werd voor de laatste 5 maand overgeheveld naar Sauternes hogsheads.

Kilchoman Sauternes Cask FinishBron: Kilchoman Distillery

Proper No. Twelve

De Ierse MMA-vechter Conor McGregor kondigde zijn Proper No. Twelve al even geleden aan (na het marketingfoutje van The Notorious Whiskey). De naam refereert naar de thuisbasis van McGregor, Crumlin in Dublin District 12. De whisky is een blend van (waarschijnlijk) Bushmills malt en Midleton grain whiskey. Een reden om de whiskey te kopen: $5 van elke verkochte doos gaat naar hulpverleningsorganisaties en liefdadigheid.

Proper No. Twelve


Bron: Proper No. Twelve

Tomatin 30Y0

Highland whisky stokerij Tomatin kondigde deze week een nieuwe 30 jaar oude whisky aan. De whisky kreeg een finish in first-fill ex-bourbonvaten en komt natuurlijk in een premium eiken verpakking. De whisky zal de 1988 Vintage uit het kerngamma vervangen en zal binnenkort in de winkels te koop zijn voor een adviesprijs van £300.

Tomatin 30Y0


Bron: Tomatin

Speyburn 16YO

Speyburn lanceerde een nieuwe travel retailwhisky gerijpt in ex-bourbonvaten en gebotteld op een alcoholpercentage van 43% ABV. De 16 jaar oude whisky is de derde travel retailwhisky van Speyburn dit jaar, na de 10 jaar oude single malt en de NAS whisky Hopkins Reserve.
Speyburn 16


Bron: Scotch Whisky

Geruchten

Spannend gefluister dat we opvingen tussen de graanhalmen. Waar of niet...

Sprinbank Local Barley 9YO

Springbank voegt nog maar eens een nieuwe Local Barley toe aan zijn portfolio. Deze keer is het een 9 jaar oude whisky die als zoete broodjes over de toonbank zal gaan.

Sprinbank Local Barley 9YO


Documenten uit het TTB Public Registry (Alcohol and Tobacco Tax & Trade Bureau) zijn een vrij betrouwbare bron voor toekomstige nieuwe whisky releases. Al komen niet alle inzendingen uiteindelijk op de markt. De kans bestaat altijd dat een merk beslist om een whisky niet te lanceren, zelfs al werd het label goedgekeurd. Tot de distilleerderij een persbericht de wereld instuurt, beschouwen we dit dus als een gerucht...

Bron: Colas Online

Interessant lees- en kijkvoer


That's it for this week, folks!

Reacties