De whiskyweek op vrijdag (7 september 2018)


De whiskyweek op vrijdag (7 september 2018)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten.

Nieuws

Interessante persberichten en ander nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Big Peat Christmas Edition 2018

Douglas Laing kondigde deze week zijn cask strength  Big Peat Christmas 2018 aan. De jaarlijkse feestwhisky toont (natuurlijk) Big Peat in kerstpak aan het werk op zijn thuisbasis Islay. 

Big Peat Christmas Edition 2018


Bron: Douglas Laing

Benromach Cask n° 1.

Benromach Cask No 1 is een rare en beperkte expressie afgevuld van het allereerste vat na de heropening van de distilleerderij. Het vat zelf werd gehandtekend door Prince Charles tijdens de officiële openingsceremonie op 15 oktober 1998.

Benromach Cask No 1


Bron: Benromach

The GlenDronach Revival 15YO

De 15 jaar oude GlenDronach werd even on hold gezet in 2015 door beperkte voorraden. Na een adempauze van drie jaar keert The GlenDronach Revival terug met een alcoholpercentage van 46%, zonder kleurstoffen of koude filtering. Voorlopig exclusief beschikbaar bij de distillery shop, binnen vier weken volgt de wereldwijde lancering.

The GlenDronach Revival 15YO


Bron: Glendronach

Een eerste"onconventionele" officiële release van Allt-a-Bhainne

Chivas Brothers lanceert de eerste officiële botteling van Allt-A-Bhainne. De relatief jonge stokerij ligt in Speyside en begon pas te produceren in 1975. Het merendeel van de productie verdwijnt in de blend Chivas Regal. De nieuwe whisky probeert "onconventionele" grenzen te verleggen door zijn uitgesproken rokerigheid. Het lijkt erop dat Benriach, de geturfde Balvenie en Benromach even uit het oog verloren werden...

Allt-a-Bhainne



Bron: The Spirits Business

Glenmorangie Grand Vintage 1993

Glenmorangie kondigde hun derde whisky van de Bond House No 1 Collection aan: Glenmorangie Grand Vintage Malt 1993, een 25 jaar oude whisky met een finish op ex-Madeiravaten gedurende 15 jaar.

Glenmorangie Grand Vintage 1993


Bron: Scotch Whisky

Interessant lees-, kijk- en luistervoer


That's it for this week, folks!

Reacties