Gouden Carolus Indulgence 2015

A Tasty Dram proefnotities Gouden Carolus Indulgence 2015
De Belgische brouwer Het Anker heeft een zusterstokerij - De Molenberg - op een flinke steenwerp afstand. De brouwerij levert de wash voor de Gouden Carolus single malt. En van daar is het slechts een kleine stap naar een bier geïnfuseerd met whisky. Gouden Carolus meets...  Gouden Carolus Indulgence.

De jaarlijkse Indulgence reeks van de Mechelse brouwerij Het Anker werd op gang getrokken met deze Gouden Carolus geïnfuseerd met zelf gestookte whisky. Het bier bleek een succes en is ondertussen een vast waarde in het assortiment Cuvée van de Keizer. De Indulgence reeks bleef ondertussen lustig experimenteren met verschillende bierstijlen zoals een blend van lambiekbier en Cuvée van de Keizer Rood.

Identiteitskaart Gouden Carolus Indulgence 2015

Gouden Carolus Indulgence 2015
Picture: Het Anker
  • Bier gebrouwen bij Het Anker, Mechelen (België)
  • Whisky gedistilleerd bij Stokerij De Molenberg, Mechelen (België)
  • 3 weken lagering
  • EBU 15, EBC 70
  • Alcohol: 11.7% ABV
  • Inhoud: 75cl

Proefnotities

Kleur: Een donker bruin bier met een rode tint. Vrij helder met een mooie dikke schuimkraag.

Neus: Gedroogd fruit. Rozijnen en banaan. Licht geroosterd. Mout en rietsuiker. Donkere cacao en gepofte rijst. Rijstpap met vanille en bruine suiker. De whisky is duidelijk aanwezig in de neus.

Smaak: Chocolade en rijst. Heerlijk zoet en romig in de mond. Karamel en gesuikerde amandelen. Een licht bittere toets na verloop van tijd. Wat zachte invloeden van eik. 

Afdronk: Bittere chocolade en eik.

https://www.hetanker.be/en

Dit is een mooi gastronomisch bier en vrij redelijk geprijsd (€10) in de categorie geïnfuseerde bieren. De whisky is duidelijk aanwezig op de neus en voegt een paar extra laagjes complexiteit toe aan het bier. Een van de betere bieren van Het Anker. Ondertussen is dit een vaste waarde geworden in de bier- en wijnkelder.

Afbeelding: Het Anker

Reacties