De resultaten van Jim Murray's "Whiskybijbel"

Jim Murray's Whisky Bible 2019


Yep, het is weer zover. Iedereen keek er maanden naar uit en nu heeft 'Big Panama Hat' Jim Murray zijn lijstje met de beste - clickbait! - whisky's ter wereld bekend gemaakt.


1. William Larue Weller 128.2 Proof – Buffalo Trace Antique Collection 2017

William Larue Weller 128.2 Proof – Buffalo Trace Antique Collection 2017
Foto: The Whisky Exchange


2. Glen Grant 18 Years Old

Glen Grant 18 Years Old
Foto: The Whisky Exchange

3. Thomas H Handy Sazerac 127.2 Proof – Buffalo Trace Antique Collection 2017

Thomas H Handy Sazerac 127.2 Proof – Buffalo Trace Antique Collection 2017
Foto: The Whisky Exchange

Plaatsen 1 en 3 zijn whisky's die maar weinig mensen onder de neus kunnen zetten. Een beetje moeilijk om een oordeel over de beste whisky ter wereld - volgens één man en zijn team althans - als hij nagenoeg onvindbaar of onbetaalbaar is. En die Glen Grant? Geen idee of het wat is... Maar verkopen zal ie sowieso doen nu.

Hoe één man een paar duizend whisky's per jaar proeft is me een raadsel. Ofwel heeft hij een alcoholprobleem, ofwel spuwt hij netjes uit. Een eenvoudigere redenering zou natuurlijk zijn dat hij gewoon de proefnotities van zijn vorige edities recycleert en telkens een aantal nieuwe toevoegt.

Feit is dat je dergelijke lijsten en verkiezingen met een flinke korrel zout moet nemen. De mening van één man en zijn team is daarom de jouwe niet. Of het nu uit de bijbel komt of niet.

P.S. Ook mijn mening moet je nooit voor waarheid aannemen. ;-) Deze kritiek kan (en moet) ik evengoed op mezelf toepassen.

De rest van de prijsbeesten kan je op de website van The Whisky Exchange terugvinden. Of in de bijbel natuurlijk.

Reacties