R&B Raasay While We Wait First Release

R&B Raasay While We Wait First Release
Afbeelding: R&B Distillers

De Raasay Distillery van R&B Distillers was initieel onderdeel van een tweeluik in het hoofd van Alasdair Day. De plannen voor de Borders Distillery zitten (voorlopig) in de koelkast maar de Raasay Distillery draait ondertussen op volle kracht. De eerste whisky wordt verwacht ergens in 2020.

Ondertussen krijgen we al zoethoudertjes onder de naam "While We Wait". Deze single malt is een blend van ongeturfde en licht geturfde malt whisky's van dezelde niet nader genoemde stokerij. De drank kreeg een finish in Toscaanse rode wijnvaten.

Identiteitskaart R&B Raasay While We Wait First Release

  • Officiële (ingekochte) bottling van R&B Distillery, Raasay
  • Single malt NAS Scotch whisky
  • Finish in Toscaanse rode wijnvaten.  
  • Alcohol: 46% ABV

Proefnotities

Kleur: Donker goud met een lichte koperrode schijn en dunne snelle beentjes. :

Neus: Jong en granig. Donkere chocolade met verse vijgen. Beboters maïsbrood met licht gerookte of gebrande chilipepers. Je herkent nog steeds de onmiskenbare geur van het moutbeslag met een mengeling aan kruiden: komijnzaad, kaneel, jeneverbes en gepekelde jalapeñopepers. Gember- en kaasaroma's.
Met water: Kruidige chaithee met honing.

Smaak: Zoet en spicy. Kaneel, komijn, peper, anijs en mosterdzaad. Aalbessen en maïsbrood. Pruimen, blauwe druiven en aardbeigen. Een licht zuurtje en wat rook.
Met water: Zoete peper en rook. Honing, maïsbrood en gekarameliseerde vijgen.

Finish: Droog en zoet met toetsen van rood fruit.A post shared by Gert [Tasty Dram] 🥃 (@tastydram) on


Opnieuw een beetje een ongewone whisky met die vreemde kaasaroma's maar wel een degelijke whisky zonder meer. De rook is vrij teruggetrokken maar geeft toch wat extra diepte aan die mand met rood fruit en vijgen. Ik kijk alvast uit naar de eerste échte officiële release van Raasay. De eerste versie kostte ongeveer €55.


Sample: Ik won ooit twee 20cl flesjes met de First Releases van R&B Distillers met een wedstrijd van The Whisky Lady.
Foto fles: R&B Distillers

Reacties