Nieuws: Cù Bòcan herbront én experimenteert

Cù Bòcan

Het licht-geturfde whiskymerk van Tomatin Ditillery gaat zich herbronnen. Deze Highland single malt wordt nog steeds enkel in de winter gestookt met licht geturfd Schots graan maar krijgt meer ruimte om te experimenteren.


De herlancering omvat drie whisky's: de Signature rijpte in bourbon-, oloroso- en virgin oakvaten. Creation #1 rijpte in een mengeling van Black Isle Brewery Imperial Stoutvaten en Bacalhoa Moscatel de Setubal wijnvaten. Creation #2 rijpte in een mix van Japanse shochuvaten en nieuwe eiken vaten. Ik weet niet wat ji ervan vindt, maar de keuzes voor deze vaten zijn - euh - gedurfd en experimenteel.

Elke whisky wordt gebotteld op 46% ABV, zonder koude filtratie en zonder kleurstoffen of leeftijdsaanduiding.

De Signature zal voor £45 over de toonbank gaan, de Creations voor £60 per fles.

Cù Bòcan Signature

Cù Bòcan Signature
Bron: Tomatin

Identiteitskaart

  • NAS single malt 
  • Rijping: bourbon, oloroso sherry en Amerikaanse virgin oakvaten
  • Alcohol: 46%
  • Kleurstoffen: Geen
  • Koude filtratie: Geen
  • Prijs: £45

Cù Bòcan Creation #1


Cù Bòcan Creation #1
Bron: Tomatin


Identiteitskaart

  • NAS single malt 
  • Rijping: Black Isle Brewery Imperial Stoutvaten en Bacalhoa Moscatel de Setubal
  • Alcohol: 46%
  • Kleurstoffen: Geen
  • Koude filtratie: Geen
  • Prijs: £45

Cù Bòcan Creation #2

Cù Bòcan Creation #2
Bron: Tomatin

Identiteitskaart

  • NAS single malt 
  • Rijping: Japanse shochuvaten en Amerikaanse virgin oakvaten
  • Alcohol: 46%
  • Kleurstoffen: Geen
  • Koude filtratie: Geen
  • Prijs: £45

Reacties