Gerucht: The Balvenie 19YO The Edge of Burnhead Wood

Rumour: The Balvenie The Edge of Burnhead Wood 19YO

"Door de kronkelende paden en steile Speysideheuvels tot aan de glorieuze heidevelden. Dit is het verhaal van The Heather Trials en hoe mensen achter de schermen de eerste Balvenie met enkel lokale ingrediƫnten van het Dufftown langoed tot leven gebracht hebben."

The Edge of Burnhead Wood is nummer 6 in The Balvenie Stories, een reeks van whiskies geruggesteund door sleutelfiguren van The Balvenie Distillery. De eerste drie expressies - 12YO The Sweet Toast of American Oak, 14YO The Week of Peat en 26YO A Day of Dark Barley - zijn respectievelijk van de hand van Kelsey McKechnie, Ian Millar en David Stewart.

Dankzij een NFC-chip kunnen whiskyliefhebbers speciaal opgenomen audioconveraties en begeleide whiskytastings  van hun Belvanie single malt whisky ontdekken als extraatje. Deze opnames zijn eveneens beschikbaar als podcast.

En wanneer je dan toch rustig van een heerlijke dram zit te nippen, kan je genieten van het boek Pursuit: The Balvenie Stories geschreven door Alex Preston.

Deze 19 jaar oude whisky is nummer 6 dus dan weten we al dat er nog twee ontbrekende schakels in het verhaal zijn...

Identiteitskaart

  • OfficiĆ«le botteling van The Balvenie Distillery (Speyside)
  • Alcohol: 48.7% ABV

The Edge of Burnhead Wood

Een delicate fruitige en geurige aromatische expressie van The Balvenie, met liefde gemaakt met producten van The Balvenie landgoed.

Bron: Colas Online

Reacties