Ardbeg The Shortie Smoky Porter

Ardbeg The Shortie Smoky Porter


De legendarische Ardbeg distillery op Islay staat op het punt zijn allereerste bier, een rokerige porter op ons los te laten. De naam? The Shortie Smoky Porter. Het bier is natuurlijk genoemd naar de mascotte van Ardbeg, een Jack Russel.

The Shortie Smoky Porter is gebrouwen om Wereldwaterdag (22 maart) te ondersteunen. Het bier maakt deel uit van een groter project. 250 zogenaamde craft brouwers brouwen een uniek bier om de Global Gathering te ondersteunen. Alle inkomsten worden gedoneerd aan proper water-projecten in Malawi.

Ardbegs Smoky Porter is een bier met aroma's van bittere donkere chocolade, moutige biscuit, droge expresso en een hint van zoethout. En natuurlijk is er een rokerig aroma dat o zo typisch is aan de whisky's van Ardbeg. Het bier heeft een alcoholgehalte van 6.2% ABV.

Het bier werd gebrouwen bij Williams Bros. Brewing Co. uit Alloa met dezelfde rokerige mout die gebruikt wordt om Ardbeg 10 te stoken.

Het bier zal exclusief in het Verenigd Koninkrijk (verdorie toch!) bij de Ardbeg Distillery Visitor Center en online op ardbeg.com vanaf dinsdag 24 maart. Prijs: £14 voor een pakket van vier.

Reacties