Nieuws: A Long Stride, het verhaal van Johnnie Walker

 Johnnie Walker A Long Stride book


Whiskyboekennerds, neem er alvast jullie agenda bij en markeer 29 oktober 2020. Diageo viert de 200ste verjaardag van het vlaggenschip Johnnie Walker met een nieuw boek: A Long Stride. 

De geschiedenis van Johnnie Walker, die teruggaat tot 1820, speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Schotse whisky. Maar wie was John Walker - de man die het eerste hoofdstuk schreef? En hoe groeide zijn zaak uit van een kleine kruidenierswinkel in Kilmarnock tot een van de bekendste whiskymerken ter wereld? 

A Long Stride brengt het verhaal van John Walker, zijn zoon Alexander en zijn kleinzoon Alexander II en hoe zij een internationaal merk uitbouwden. Johnnie Walker overleefde twee wereldoorlogen, de crisis van de jaren 30 (The Great Depression) en werd het eerste internationale whiskymerk en zorgde voor een revolutie in advertenties. 

dr. Nicholas Morgan

Het boek is geschreven door dr. Nicholas Morgen, Diageo's Head of Whisky Outreach. Nick Morgan begon zijn carrière bij de voorganger van Diageo, United Distillers, om de archieven op orde te brengen. Hij werd een vermaard expert in de geschiedenis van Schotse whisky. Nadien nam hij de rol op van marketingdirecteur in het Global Whisky Marketing Team. In deze rol bracht hij ons o.a. Talisker single malt, de introductie van de Special Releases en de ontwikkeling van The Singleton of Glen Ord. 


Release: 29 oktober 2020
Prijs: £16.99 / €19.00 (hardback), £13.59 / €15.26 (e-book)

Reacties