Bruichladdich Laddie Origins

 

Bruichladdich Laddie Origins

Op het moment dat deze proefnotities gepubliceerd worden, zal Feis Ile volop (digitaal) aan de gang zijn en heeft Adam Hannett zijn Laddie Lock-In masterclass gegeven. De 6 mystery samples, met rijping in bourbonvaten, zijn direct gelinkt aan Bruichladdichs Feis Ile botteling. De samples - denk aan triple distilled, biodynamische en Orkney bere barley whisky - vormen een integraal onderdeel van de receptuur. 

Mensen die de mastvlass gevolgd hebben, zullen veel omschrijvingen uit de mystery samples terugvinden in het finale product. Een mooi voorbeeld van het opbouwen van laagjes door verschillende vaten, leeftijden en graantypes te gebruiken. 

Identiteitskaart Bruichladdich Laddie Origins

Bruichladdich Laddie Origins


  • OfficiĆ«le Feis Ile botteling van Bruichladdich Distillery
  • Jongste malt in de vatting: 7 years
  • 13 vaten, 12 vintages, 6 graansoorten, 9 verschillende vattypes
  • De vatting is een mix van biodynamische spirit, triple distilled Bruichladdich, whisky uit de beginjaren van de wedergeboorte, bere uit Orkney, organische gerst gerijpt in een mengeling van vaten: Pedro Ximenez, Pauillac, French eaux-de-vie, Sauternes, Chenin blanc and Rivesaltes
  • Oplage: 3.000 flessen
  • Alcohol: 56.3% ABV

Proefnotities


Kleur: Goud. Dunne trage benen.

Neus: Dit heeft een typische Bruichladdich signatuur. Een heel "drukke" neus is het minste wat ik kan zeggen. Casonnade of kindjessuiker, honing, tijm en specerijen. Gedroogde banaan en kokosnoot. Kersenhout, walnotenlikeur. De alcohol blijft prikkelen dus duik niet te overhaast in het glas. Druivensuiker en deeg voor rozijnenbrood. Brioche. Ambriosia met honing, munt en tijm.
Met water: meer eik en kersenhout. 

Smaak: Fruitig en zoet. Perzik, banaan en honing of acacianectar. Kruidige peperkoek met stukjes gekonfijte gember. Adjumapepers. Aromatisch en pitti tegelijkertijd. Zoete notenolie en appel.
Met water: droge eik, gember, honing en kokosnoot. 

Finish: Met een sip ben je wel even bezig. Een lange finish met meloen en perzik. 

Bruichladdich Laddie origins recipe


Ik kan hier kort over zijn. WAUW! Een uiterst knappe whisky in Laddietradictie. Verwacht je aan funky vaten, buitengewone distillaten en een pak Islay-geekiness.

Sample en afbeeldingen: Bruichladdich

Reacties