Hakushu Bourbon Barrel


Eikenhouten schaal overladen met tropisch fruit

Deze Hakushu Bourbon Barrel kwam in september 2011 op de markt samen met zijn Yamazakibroertje.Van deze expressie kwamen slechts een 3000 flessen in Europa terecht. Hakushu single malts rijpen diep in de bossen, in de schaduw van de Kaikomagatakeberg, op 700m boven de zeespiegel.

Identiteitskaart

  • Hakushu Bourbon barrel 2011
  • Suntory - Beam
  • Japan
  • NAS - geen leeftijdsaanduiding
  • 48.2% alcohol

Proefnotities

Uiterlijk: De gouden gloed onderstreept duidelijk het gebruik van bourbonvaten. De whisky kleeft aan het glas. Na wat te laten rondwalsen glijden de benen langzaam omlaag.

Aroma: Eigenlijk kan je deze whisky vrij eenvoudig omschrijven: een eikenhouten fruitschaal vol tropisch fruit. Tannines van eik en vanille overheersen. Dan nemen de vruchten het over. Ik denk hierbij aan rijpe ananas en kokosnoot. Met water komt er tevens banaan, citrus en meloen vrij. En misschien zelfs wat witte peper.

Smaak: Puur is deze vrij pittig op de tong. Het relatief hoge alcoholgehalte speelt hier zeker een rol. De tropische fruitschaal zorgt voor een volle smaak. Zure appels en bananen. Achteraan op de tong meloen en ananas.

Alles gaat perfect samen met de vanilletoetsen van het bourbonvat. Geschroeide eik brengt het geheel in balans. In de verte duikt af en toe een spoortje rook op.

Finish: Een korte en knapperige finish. Alsof je net in een Granny Smith appel hebt gebeten.


Een interessante en complexe whisky met veel fruitaccenten die me op een zomeravond zeker kan bekoren.

Hij komt echter wel met een stevig prijskaartje. Deze gelimiteerde expressie zonder leeftijdsaanduiding kost ongeveer € 80.

Reacties