Talisker ToddyTalisker Toddy


Een hot toddy is een mix van sterke drank (gewoonlijk whisky), kokend water en honing. Andere ingrediënten  zoals kruidnagel, citroen en kaneel worden ook vaak toegevoegd aan het drankje.

In het boek How to Drink wordt de hot toddy omschreven als "vitamine C voor de gezondheid, honing om te verzachten en alcohol om te verdoven."

Over de origine van de naam "Hot Toddy" bestaan twee theoriën. Ofwel komt de naam van het Indiase drankje tadi, gemaakt door sap van palmbomen te fermenteren.  De eerste officiële omschrijving , "een brouwsel gemaakt van alcoholische drank, suiker en kruiden, dateert al uit 1786. Andere bronnen geven de eer aan de Ierse arts Robert Bentley Todd voor zijn voorschrift van een heet drankje gemaakt met brandewijn, water, suikerstroop en canella.

11 januari is National Hot Toddy Day, dus we zetten de ketel op het vuur en nemen de fles Talisker uit de kast.

Robert Bentley Todd
Afbeelding: Wikipedia (CC BY 4.0)

Ingrediënten

  • 50 ml Talisker 10YO
  • 2 el honing
  • 1 citroen
  • 1 steranijs
  • 2 of 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstok
Talisker Toddy

Bereiding

Snij de citroen in twee en hou een schijfje apart voor de garnering. Steek de kruidnagels in het schijfje. Pers de citroen.

Doe een maatje Talisker 10YO whisky, 2 eetlepels honing en het versgeperste citroensap in een beker. Roer met de kaneelstok en giet kokend water erbij. Voeg de steranijs toe en het schijfje citroen.

Geniet van de rustgevende warmte.


Talisker Toddy

Taliskerbeker en sample: Oona Agency

Reacties