Nieuws: Rock Oyster van Douglas Laing

Gezinsuitbreiding bij de familie Laing
De Douglas Laing familie plaatst maar beter een extra stoel aan de eettafel. De baardige visser Big Peat accepteerde eerder al Scallywag en Timorous Beastie in de familie. Nu zou hij wel eens serieuze familieconcurrentie kunnen krijgen op het volgende oesterfeestje. Rock Oyster is de nieuwe small batch botteling gecreeërd uit de beste maritieme malts van Islay, Jura, Orkney en Arran.

De echte parel is echter de verborgen smakelijke delicatesse binnenin, met alle rijke aroma’s van de zee. De whisky is gebotteld op een ongewone 46.8% alcohol en is naar goede gewoonte niet koud-gefilterd en niet kunstmatig gekleurd. Deze small batch heeft een maritiem en oceanisch karakter met aroma’s van zeezout, zoete turf, rook, honing en peper.



Er werd minstens evenveel aandacht besteed aan de verpakking met knappe illustraties van een oester en een zeevaartscène die het verhaal vertellen van deze maritieme spirit. Opnieuw knap werk van Pocket Rocket Creative en illustratrice Anna Koska.

Officiële proefnotities van Douglas Laing


Douglas Laing’s Rock Oyster is ontegensprekelijk maritiem van aard en draagt net als de echte oester een verborgen delicatesse in zich. Verwacht rotsen overspoeld door golven en een zilte, oceanische, frisse invloed in de neus. Het eerder subtiel smakenpalet serveert zachte en ietwat zoete turf in balans gebracht door rook, honing, vochtige as, zoethout en peper. Alle smaken worden naadloos doorgetrokken in een lange afdronk.



Het complete blended malt gamma bestaat nu uit: Big Peat uit Islay, Scallywag uit Speyside, Timorous Beastie uit de Hooglanden en nu Rock Oyster afkomstig uit de Schotse eilanden.

Mijn kristallen bol voorspelt nu reeds een Lowlands- of Campbeltownblend voor 2016…

Reacties