Foodie Friday: Jack Daniel’s Mac & Cheese

Mac & Cheese

Jack Daniel's Mac & Cheese: Heerlijke comfort food met Amerikaanse whiskey.

Ingrediënten


Voor 6 personen. Bereidingstijd: 40 min

  • 10 repen spek
  • 10cl Jack Daniels whiskey
  • 200 gr bruine suiker
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 250 gr macaroni
  • 3el ongezouten boter
  • 45 gr bloem
  • 1el Jack Daniels whiskey
  • 25cl melk
  • 400 gr cheddar
  • 200 gr gruyerekaas
  • 1/2tl paprika


Bereiding


Verwarm de oven voor op 200°. Zet een bakplaat met een siliconenmatje klaar en wrijf ze in met arachideolie.

Breng in een kleine sauspan 10cl Jack Daniels aan de kook. Zet het vuur zachter en laat inkoken tot je ongeveer 2 eetlepels over houdt. Haal de pan van het vuur.

Meng de bruine suiker met de cayennepeper in een diep bord. Haal de repen spek door de whisky en vervolgens door de bruine suiker. Zorg voor een mooi laagje op beide zijden. Leg ze naast elkaar op de bakplaat.

Bak het spek gedurende 7 minuten, draai ze om en bak ze verder gedurende 5 minuten. Let goed op het spek zodat het niet aanbrandt. Haal ze van de bakplaat, laat even afkoelen en hak in stukjes.

Breng gezouten water aan de kook en gaar de macaroni al dente. Een goede stelregel is één minuutje minder dan op de verpakking aangegeven.

Terwijl de pasta kookt maak je de roux. Smelt de boter in een pan op een zacht vuur en voeg de bloem toe. Roer met een garde tot je een stevige roux krijgt. Voeg 1el whisky toe voor extra smaak. Voeg langzaam de melk toe en blijf roeren tot de saus begint te dikken. Roer de kaas erdoor tot je een gladde saus hebt. Werk af met paprikapoeder en kruid met peper en zout.

Giet de pasta af en doe hem bij de kaassaus. Voeg ook het spek toe en roer goed om tot de macaroni een mooi kaasjasje heeft.

Het originele recept kan je nalezen op Bread Booze Bacon.




Elke vrijdag is Foodie Friday bij A Tasty Dram. In deze wekelijkse rubriek krijg je een heerlijk recept waarin whisky een hoofd- of bijrol krijgt. Soms een eenvoudige cocktail of voorgerecht, soms een iets moeilijker hoofdgerecht of dessert. Maar altijd tongstrelend lekker.

Reacties