- Rock Oyster Cask Strength
- Douglas Laing
- NAS blended malt
- 57.4 % ABV
De nieuwe Rock Oyster wordt gebotteld op een krachtige 57.4% alcohol en versterkt alle maritieme kwaliteiten van het origineel. Knallende turfrook met zoete honing en een gepekeld zoutig karakter. Een smakencombinatie die de drinker naar de Schotse whisky-eilanden moet teleporteren. Naar goede gewoon wordt de spirit gebotteld zonder kunstmatige kleurstoffen of koude filtratie.
De nieuwe verpakking is een creatieve evolutie van het origineel met de koker met goudopdruk. De illustratie van de zeelui die een enorme oester proberen binnen te halen op een stormachtige zee, vertegenwoordigen de hevige maritieme spirit in de fles.
Degene die het Remarkable Regional Malts gama goed kennen, zullen de bebaarde visser vast wel herkennen...
Wat wil Fred Laing kwijt over de nieuwe Rock Oyster? “Voor Rock Oyster Cask Strength selecteerde ik een heleboel vaten vanop de eilanden en liet ze liefdevol huwen om een fikse zeebries op de neus en een buitenaardse oceanische storm op de tong te creeĆ«ren. Verwacht je aan een heftige dosis Islay fenolen, jodium en kolengruis met een snuif peper die langzaam transformeert naar honingzoetheid van de Arranvaten. Jura brengt golven van citrusaroma en granen met zich mee en Orkney haalt zoute toetsen uit het diepe. ”
Vind jij de bebaarde visser? |
Bron en afbeeldingen: Douglas Laing
Reacties
Een reactie posten