afbeelding: Serious Eats |
Voorbereiding - bereidingstijd - totaal .
Voor 1 cocktail
Ingrediƫnten
- 3 cl vloeibare honing
- 3 cl heet water
- 6 cl Jameson Irish whiskey
- 2 cl versgeperst citroensap
- 3 cl zoete witte vermout (Cinzano of Martini)
- 3 cl honingsiroop
- flesje sodawater / bruiswater
- strip limoenschil
Voor de honingsiroop
Voor de cocktail
Extra keukenmateriaal
- Shaker en zeefje
Bereiding
We starten met de honingsiroop. Meng het hete water en de honing en roer goed om totdat de honing volledig is opgelost. Zet even weg in de koelkast of diepvries.
Doe alle ingrediƫnten (Jameson whiskey, citroensap, vermout en honingsiroop) BEHALVE het spuitwater en de citroenschil in een met ijs gevulde shaker. Shake verdomd goed tot alles goed gekoeld is en je arm pijn doet.
Giet in een met ijs gevuld Collins glas en top af met het spuitwater. Garneer met de limoenschil.
Doe alle ingrediƫnten (Jameson whiskey, citroensap, vermout en honingsiroop) BEHALVE het spuitwater en de citroenschil in een met ijs gevulde shaker. Shake verdomd goed tot alles goed gekoeld is en je arm pijn doet.
Giet in een met ijs gevuld Collins glas en top af met het spuitwater. Garneer met de limoenschil.
James Saint Patrick's Day 2016 Edition - foto: The Spirits Business |
Het originele recept van Steven Weiss kan je nalezen op Serious Eats.
Elke vrijdag is Foodie Friday bij A Tasty Dram. In deze wekelijkse rubriek krijg je een heerlijk recept waarin whisky een hoofd- of bijrol krijgt. Soms een eenvoudige cocktail of voorgerecht, soms een iets moeilijker hoofdgerecht of dessert. Maar altijd tongstrelend lekker.
Reacties
Een reactie posten