Foodie Friday: Blood and Sand cocktail

Blood and Sand cocktail
afbeelding: Wikipedia

Voor Foodie Friday duiken we even in de geschiedenisboeken. Harry Craddock schreef dit recept voor de eerste keer neer in het Savoy Cocktail Book uit 1930.

De naam is afkomstig van de gelijknamige film van Rudolph Valentino. Het sap van de bloedsinaasappel versterkt de link met de film nog meer.

In minder dan 5 minuten zet je deze intrigerende Blood and Sand cocktail met Lagavulin single malt op tafel.

Voorbereiding - bereidingstijd - totaal .

Voor 1 cocktail

Ingrediënten

  • 30 ml versgeperst bloedsinaasappelsap
  • 30 ml Lagavulin single malt
  • 30 ml Heering kersenlikeur
  • 30 ml Martini Rosso zoete vermout

Extra keukenmateriaal

  • Een shaker gevuld met ijs

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een shaker en schud tot alles goed gekoeld is. Giet door een zeef in een Martini of Margaritaglas. Garneer eventueel met een maraschinokers of een stripje sinaasappelschil.

Ingrediënten Blood and Sand
Alle ingrediënten netjes op een rijtje


Leestip: What's wrong with the Blood and Sand cocktail van Douglas M. Ford voor een paar leuke alternatieven met Laphroaig en Del Maguey Vida mezcal.


Elke vrijdag is Foodie Friday bij A Tasty Dram. In deze wekelijkse rubriek krijg je een heerlijk recept waarin whisky een hoofd- of bijrol krijgt. Soms een eenvoudige cocktail of voorgerecht, soms een iets moeilijker hoofdgerecht of dessert. Maar altijd tongstrelend lekker.

Reacties