Foodie Friday: Chocoladetruffels met whisky en gember

Hoog tijd om nog eens de zoete toer op te gaan...Desserttijd! Chocoladetruffels zijn zo gemaakt en je kan makkelijk een kindvriendelijke versie maken.

Maar aangezien dit een whiskyblog is, kunnen we dit essentieel ingrediënt niet weglaten.



Voorbereiding 30 min - bereidingstijd 5 min - totaal 35 min + afkoelen.
Voor 25 truffels

Ingrediënten

  • 150 gr donkere chocolade (min 70% cacao)
  • 25 gr zachte boter in blokjes gesneden
  • 1 el fijngehakte gekonfijte gember
  • 1 à 1.5 el Bowmore 15 Darkest (of Laimrig)
  • 150 ml volle room
  • 25 gr basterdsuiker (kindjessuiker)
  • 2 el cacaopoeder

Bereiding


Doe de fijngehakte chocolade, boter, gember en whisky in een mengkom.

Breng de room en de suiker in een steelpan tot net onder het kookpunt en haal van het vuur.

Giet de warme room over het chocolademengsel en laat 2 minuutjes staan tot alles gesmolten is. Meng goed tot je een glad mengsel verkrijgt. Zet nadien minstens 2 uur afgedekt in de koelkast.

Rol op tot kleine balletjes en rol ze even door de cacao. Leg ze naast elkaar op bakpapier en zet opnieuw in de koelkast zodat ze verder kunnen opstijven.

Je kan ze makkelijk een week bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.

Natuurlijk serveer je deze heerlijke truffels met een drammetje Bowmore Darkest. De sherrytoetsen van Bowmore gaan wonderwel goed samen met donkere chocolade!


Het originele recept van Lucy Jessop vind je op Homemade by You.


Elke vrijdag is Foodie Friday bij A Tasty Dram. In deze wekelijkse rubriek krijg je een heerlijk recept waarin whisky een hoofd- of bijrol krijgt. Soms een eenvoudige cocktail of voorgerecht, soms een iets moeilijker hoofdgerecht of dessert. Maar altijd tongstrelend lekker.

Reacties