Nieuws: Kilchoman Club Release 5th edition

"Winter is coming" en dan duikt de familie Wills de warehouses in om de jaarlijkse Club Release te kiezen. Vandaag gaat de 5e Club Release in verkoop. In het noordelijke warehouse lagen nog twee vaten uit Kilchoman's eerste volledige productiejaar (2006). Eentje was een first fill oloroso sherrybut (500 liter vat) en het andere een vers bourbon barrel (een dikke 200 liter). De twee vaten met 10 jaar oude single malt whisky werden gemengd en gebotteld op vatsterkte van 57% alcohol. De krachtige rijkelijke fruitaroma's van het sherryvat en de mooie vanille- en citrusaroma's van het bourbonvat tranformeerden de Kilchomanspirit in iets uitzonderlijk mooi de afgelopen 10 jaar.


Dit is de eerste officiĆ«le 10 jaar oude release van Kilchoman Distillery en is wereldwijd beschikbaar. 920 flessen van de Fifth Edition Club Release zullen online verkocht worden, enkel voor Club members.

De retailprijs is £109.50 / €127 en beschikbaar vanaf 13u00 GTM oftewel 14u00 onze tijd. Er kan slechts een fles per persoon gekocht worden.

Identiteitskaart Kilchoman Club Release 5th edition




  • Kilchoman Club Release

  • Kilchoman Distillery, Bruichladdich (Islay)

  • 920 flessen (een first fill oloroso sherry butt + een first fill bourbon barrel)

  • Alcohol: 57% ABV

  • Prijs: £109.50 / €127


Bron en afbeelding: Kilchoman Distillery

Reacties