De Whisky Week op vrijdag (13 oktober 2017)

De Whisky Week op vrijdag (13 oktober 2017)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Persberichten en interessant nieuws van de voorbije week.

Drie 'verloren' distilleerderijen herrijzen

Deze week was vrij memorabel. Niet één, geen twee, maar drie legendarische distilleerderijen zullen in de komende jaren uit hun as verrijzen. Rosebank, Port Ellen en Brora. Diageo heeft plannen om £35 miljoen te investeren zijn gesloten Islay en Highlands distilleerderij. De eigenaar van Tamdhu en Glengoyne, Ian Maclead, kocht de rechten op de naam Rosebank plus de resterende stock en heeft een akkoord met Scottish Canals om de oude site te kopen.

Brora Distillery (picture: wikipedia)

Midleton Very Rare

Ierse whiskyproducent Midleton stelde zijn 2017 release van Midleton Very Rare voor. De blend werd samengesteld door Brian Nation uit single pot still en grainwhisky's met een leeftijd tussen de 12 en 32 jaar. We weten al zeker dat er 32 jaar oude grainwhisky en 26 jaar oude single pot still in de vatting. Het nieuw flesontwerp is geïnspireerd op de inkpot van een schrijver. Gebotteld met een alcoholpercentage van 40%. Prijs: €180. 



Jim Murray's Whisky Bible

Groot-Britanniës meest controversiële whiskyschrijver heeft andermaal zijn lijstje van whisky's van het jaar bekend gemaakt in de Jim Murray's Whisky Bible. Op nummer één staat Colonel E.H. Taylor Four Grain 12 Years uit de V.S. De tweede plaats is voor Redbreast 21 uit Ierland en de laatste podiumplaats is voor Glen Grant 18 Years Rare Edition. 2018 is het vierde opeenvolgende jaar waarin geen Schot de hoofdprijs wegkaapt. Vorige winnaars waren Yamazaki Sherry Cask, Crown Royal Northern Harvest Rye en Booker’s Rye 13 Years.

Jim Murray's Whisky Bible 2018


Laphroaig gaat verder met #OpinionsWelcome campaign

Islay distilleerderij Laphroaig lanceerde vijf nieuwe video's als onderdeel van hun populaire  #OpinionsWelcome campagne. In de nieuwe “A First for Friends” video's proberen vijf vriendenkoppels voor de eerste keer Laphroaig en geven ze hun mening en proefnotities.

Laphroaig #OpinionsWelcome campaign


Douglas Laing The Gauldrons

Eindelijk, de Campbeltown blended malt van Douglas Laing is er. Het is de zesde editie (en laatste?) van de Remarkable Malts reeks. De naam en ontwerp zijn geïnspireerd op de zandgrotten van de westelijke oevers van Campbeltown. Gebotteld met een alcoholpercentage van 46.2% alcohol. Prijs: £50.

Douglas Laing The Gauldrons
Lees het volledige persbericht op A Tasty Dram Tumblr micro blog.

Geruchten

Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989

Ik had bijne geen gerucht voor deze week. Gelukkig stuurde Glenmorangie nog een label voor een Grand Vintage single malt de wereld in. Een whisky gestookt in 1989 en gebotteld in 2017. 6178 flessen zullen verkocht worden. 

Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989


Interessant lees-, luister- en kijkvoer

Dit is het voor deze week. Geniet van het weekend! 

Reacties