De Whisky Week op vrijdag (24 november 2017)

De Whisky Week op vrijdag (24 november 2017)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Persberichten en nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week..

Black Friday bij The Whisky Exchange

De mannen van The Whisky Exchange slaagden erin om onze te trekken met een speciale “Black Friday” whisky. Alles is ondertussen onthuld maar ik verklap nog niet teveel. Wil je weten wat ze in petto hadden, moet je maar op hun website eens gaan kijken. (Maar je bent al grandioos te laat, net als ik.)
The Whisky Exchange Black Friday

Nieuwe Perthshire distilleerderij Aberargie opent de deuren

De familie Morrison keert terug naar de distilleerderijomgeving 34 jaar nadat ze Bowmore-Morrison Distillers aan Suntory verkochten. De nieuwe Aberargie distilleerderij is gevestig op de familieboerderij een paar mijl ten zuiden van Perth. De nieuwe Lowlandswhisky in spe kan geklasseerd worden als een "single estate". Het graan - Golden Promise gerst (!) - zal verbouwd worden op de boerderij, het mouten gebeurt bij Simpsons en de rest van het productieproces zal op de site gebeuren.

Aldi Belgium launches a Japanese whisky

Terwijl het Verenigd Koninkrijk behoorlijk verwend is met een degelijke 29 jaar oude Glen Marnoch en een 26 jaar oude Irish Reserve single malt, krijgt België de Japanse blend Koshu Gold van de onbekende Nirasaki Distillery. Hoewel ze niet vermelden waar de whisky gestookt werd, staat er wel dat de whisky rijpte en gebotteld werd in Japan. De kans is dus groot dat dit new make uit Schotland (of een ander land) is die naar Japan werd verscheept om daar te verkocht te worden als Japanse whisky. Prijs: €24.99.
Koshu Gold Aldi België
Afbeelding: Aldi Belgium

Geruchten

Gefluister tussen de graanhalmen.

Longrow Red 11YO Cabernet Franc

Springbank Distillery werkt aan een nieuwe Longrow gerijpt op rode wijnvaten. Het zwaar geturfde submerk komt elk jaar wel met een dergelijke expressie. Dit jaar viel de keuze op vaten Cabernet Franc, een druif die voornamelijk gebruikt wordt in Saint-Nicolas de Bourgeuil.
Longrow Cabernet Franc

Interessant leesvoer


Reacties