De Whisky Week op vrijdag (2 februari 2018)

De Whisky Week op vrijdag (2 februari 2018)


Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten en interessante blogposts van de afgelopen week.

Nieuws

Persberichten en nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week..

Glenmorangie Spios

De laatste Private Edition is eerder deze week officieel voorgesteld door Bill Lumsden. Glenmorangie Spios rijpte volledig in ex-ryevaten. In Schots Gaelic betekent dat zoveel als spicy...
Glenmorangie Spios

Glenmorangie gaat zijn distilleerderij uitbouwen

Nog meer interessant nieuws van de Sixteen Men of Tain zijn de uitbreidingsplannen van Glenmorangie Distillery. Ze willen een tweede stillhouse bouwen en de maisching- en fermentatiefaciliteiten uitbreiden.

Glenmorangie Distillery

Malt Mill miniatuur duikt op bij veilingsite

Het lijkt erop dat 'The Angels Share' van Ken Loach minder fictief was dan gedacht. Een miniatuurtje van de Heilige Graal dook deze week op bij een veilingssite. Scotch Whisky Auctions veilt een extreem zeldzame 10-jaar-oude Malt Mill single malt uit 1959. Het miniflesje zou afkomstig zijn van een sample voor een blender en werd gebotteld door James MacArthur & Sons. Hopelijk is het niet even fake als die 1878 Macallan...

Malt Mill miniature

The Singleton of Glendullan 40YO

Diageo presenteert een 40-jaar-oude Singleton single malt. De whisky, een onderdeel van The Forgotten Drops, rijpte in refill Amerikaanse vaten en is gebotteld op 58.6% ABV.
The Singleton of Glendullan 40YO

Geruchten

Gefluister tussen de graanhalmen.

The Macallan Edition n°4

The Macallan Edition n°4
Source: Colas Online

Longmorn 23

Longmorn 23

Interessant leesvoer

Reacties