Jura gooit zijn gamma overhoop en Diurach's Own verdwijnt


The Isle of Jura Distillery gaat in april een volledig nieuw gamma op de markt brengen en slaat daarmee een andere weg in. Vergeet Origins Prophecy en de 16 jaar oude Diurach's Own. Er komen vijf totaal nieuwe whisky's: Journey, 10YO, 12YO, Three Wood en 18YO. De verpakking krijgt een subtiele update maar de kenmerkende flesvorm blijft behouden.

Jura wil de volgende generatie whiskydrinkers aanspreken en schuwt daarvoor de grote middelen niet. Zelfs de huisstijl wordt compleet overboord gegooid en moet nu een mix van Highlands and Islands stijlen worden. Verwacht je dus aan subtiele rook en rijkelijke aroma's.

Jura Journey (40% ABV): een no-age statement whisky, is de nieuwe instapper van het merk Jura. De whisky rijpte enkel in ex-bourbonvaten en zal ongeveer €37 kosten.

Jura 10 (40% ABV): een 10 jaar oude single malt gerijpt in ex-bourbonvaten en een extra finish in oloroso sherryvaten. De prijs? €43.

Jura 12 (40% ABV): 12 jaar oud met grotendeels hetzelfde recept als de 10YO. De whisky zal iets van een €51 kosten.

Jura Seven Wood (42% ABV): Ongetwijfeld de whisky die het meeste "Richard Paterson" schreeuwt. Een vatting van zeven verschillende houtsoorten waaronder Franse eik en Amerikaanse bourbonvaten. De prijs: €67.

Jura 18 (44% ABV): 18 jaar oude whisky met een rijping op ex-bourbonvaten en een finish op rode wijnvaten. Dit paradepaardje moet €85 gaan kosten.

Graham Logan - de opvolger van Willie Tait - Distillery Manager van Jura over de nieuwe line-up: ‘Dit is een immens grote stap voor Jura. Een nieuwe huisstijl is uiterst gedurfd maar het toont wie we zijn en hoe we begaan zijn met Jura, de gemeenschap en onze whisky's op lange termijn. Twee whiskystijlen combineren is onorthodox, maar we voelen dat dit juist is voor Jura. "

Benieuwd hoe de Jurafans op dit nieuws gaan reageren. Is er een Jura die jij gaat missen?

Reacties