De Whisky Week op vrijdag (11 mei 2018)

De Whisky Week op vrijdag (11 mei 2018)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten.

Nieuws

Interessante persberichten en ander nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Port Charlotte herbront

Bruichladdich besliste om het zwaar geturfde submark Port Charlotte een kleine update te geven. Het meest opvallende element is de nieuwe flesvorm in een donkergroene kleur. Twee nieuwe expressies worden al in juni gelanceerd: een 10 jaar oude whisky en een Islay Barley 2011 vintage single malt. In de herfst komen daar nog een Bordeaux-gerijpte (deze wil ik zooooo graag) en een Marsala-gerijpte Port Charlotte bij. Codenamen: MRC:01 en MC:01

 Port Charlotte Islay Barley 2011Port Charlotte 10

Bron: Bruichladdich press release

Johnnie White Walker

Diageo beslist om op het populaire Game of Thrones-kar te springen. Of zoals marketingmensen dat dan noemen: Ze gaan een partnership aan met HBO. Een van de ondode "White Walkers" in Johnnie Walkerkledij duikt op in een video gevolgd door hét klassieke GoT-lijntje Scotch is coming! De whisky zal ergens in de herfst van 2018 in de winkelrekken liggen, netjes op tijd voor het laatste seizoen dus.
Bron: Johnnie Walker Twitter

Highland Park The Light

Deze nieuwe Highland Park kunnen we moeilijk nog nieuws noemen. We weten al een tijdje dat de opvolger van The Dark ging komen. De 17 jaar oude whisky werd gebotteld in 28.000 lichtgroene flessen die de lente symboliseren en zijn nu wereldwijd beschikbaar. De slang op de fles heeft haar wortels in de rijke Vikinggeschiedenis rond Highland Park.

Highland Park The Light
Afbeelding: The Whisky ExchangeBron: Highland Park

The Glenlivet Captain's Reserve

The Glenlivet lanceert zijn eerste single malt met een finish in Cognacvaten. Deze No Age Statementwhisky is een eresaluut aan kapitein William Smith Grant, achterkleinzoon van de revolverzwaaiende stichter van The Glenlivet, George Smith. De whisky werd gebotteld aan het minimumalcoholpercentage en met zijn prijs van £50 zal hij net boven de 15YO zitten in het gamma. 

The Glenlivet Captain's Reserve

Redbreast Dream Cask

Midleton heeft plannen om het restant van zijn fameuze Redbreast Dream Cask te bottelen. De ondertussen 32 jaar oude whisky werd voor het eerst gepresenteerd tijdens World Whisky Day in 2017. De whisky rijpte oorspronkelijk in refill bourbonvaten en ligt nu nog even in een oloroso sherry butt verder te rijpen.Vanaf 19 mei kan je proberen om een 50cl flesje te kopen in The Birdhouse. 

Redbreast Dream Cask 32YO


Bron: Redbreast website

Geruchten

Spannend gefluister dat we opvingen tussen de graanhalmen. Waar of niet... Niks te melden voorlopig!


Interessant leesvoer

Reacties