De Whisky Week op vrijdag (25 mei 2018)

De Whisky Week op vrijdah (25 mei 2018)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten.


Nieuws

Interessante persberichten en ander nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Kilchoman 11YO Feis Ile 2018

Voor Feis Ile 2018 koos Kilchoman de vaten nummers 35, 65, 82 en 83 uit 2007 met elfjarige whisky. Er zijn slechts 744 flessen gebotteld aan een alcoholpercentage van 55.5% en de flessen zijn enkel te verkrijgen tijdens de Kilchoman Open Day.

Kilchoman 11YO Feis Ile 2018

Bron: Twitter Kilchoman

Lagavulin & Caol Ila Feis Ile 2018

De Feis Ile whisky van Lagavulin is eveneens enkel te krijgen op de distillery tijdens hun opendeurdag. De 18 jaar oude Lagavulin werd persoonlijk uitgekozen door Ian McArthur en rijpte in een mix van refill en hernieuwde vaten in Amerikaanse eik en ex-bodegabutts uit Europese eik. De whisky is gebotteld op vatsterkte - 53.9% ABV - met aroma's van rijpe en gedroogde bessen, klassieke Lagavulinrook en koffie en chocolade op de neus. De prijs is vastgepind op £130.

De festivalwhisky van Caol Ila rijpte in refill Amerikaanse eiken hogsheads en hernieuwde Europese eiken butts. Gebotteld op natuurlijke sterkte, 58.2% ABV en een prijskaartje van £100 voor één van de 2496 flessen.

Lagavulin Feis Ile 2018


Bron: Twitter Lagavulin

Gordon & Macphail Discovery range

Onafhankelijk bottelaar Gordon & Macphail stelde een nieuw deel van zijn portfolio voor, het Discovery gamma. De nieuwe reeks is georganiseerd in drie aromaprofielen: smoky, sherry en bourbon. De whisky's zijn voornamelijk gericht op beginnende single malt drinker en zal of een jaartal of een leeftijdsaanduiding. op het etiket hebben De eerste vier expressies zijn afkomstig van Balblair, Tormore, Caol Ila en Miltonduff.

Bron: Press release Gordon & Macphail

Method and Madness Hungarian virgin oak finish & port pipe single cask

Irish Distillers voegde twee nieuwe whiskeys toe aan hun experimentale gamma. Eentje is een Midletonwhisky met een finish in Hongaarse virgin oak vaten. De andere is een 28 jaar oude single cask uit een ruby portovat.



Bron: Master of Malt

Geruchten

Spannend gefluister dat we opvingen tussen de graanhalmen. Waar of niet... Maar voorlopig is er niks te melden deze week.

Interessant lees-, luister- en kijkvoer


Reacties